NFT kollekciót adott ki a Magyar Nemzeti Bank

NFT kollekciót adott ki a Magyar Nemzeti Bank
Világszinten is újdonságnak számít a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank új fejlesztése. A jegybank kiadta első NFT kollekcióját, ami forint emlékérmék digitális változatát ábrázolja. Az érdeklődők ezeket a Pénzmúzeum mobilos applikációjával érhetik el.

A jegybank a Múzeumok Világnapjára, azaz mára időzítette a Pénzmúzeum új alkalmazásának és ezen belül az első NFT széria megjelenését - írja a kriptoakademia.com. Maga az alkalmazás a múzeum élményt hivatott interaktívabbá tenni, például rendszeres tartalmakkal és kvízekkel. Az NFT-ket is így tudod megszerezni: válaszolnod kell az érmegyűjtéssel, pénzügyekkel és pénzzel kapcsolatos kérdésekre a kvízjátékon.

Az NFT kollekció a forint bevezetésének 75. évfordulója alkalmából kibocsátott 5 forintos érme hatféle emlékváltozata alapján készült NFT-ket tartalmazza. Ha összegyűjtöd a forint szó mind a hat betűjét NFT formában, akkor még egy nyereményjátékon is részt vehetsz, ahol különleges, fizikai érmekészleteket is nyerhetsz.

Az NFT kollekciók a Magyar Nemzeti Bank privát blokkláncán kaptak helyet.

Az új app azt is lehetővé teszi, hogy a jövőben kibocsátott gyűjtői érméket a felhasználók az MNB privát blokkláncán regisztrálhassák, a csomagolásukon található egyedi QR kódok segítségével.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!