Minden idők legnagyobb hazai Eurojackpot nyereménye – három nagynyertes is született a pénteki sorsoláson

Minden idők legnagyobb hazai Eurojackpot nyereménye – három nagynyertes is született a pénteki sorsoláson
Újabb magyar telitalálatossal bővült az európai lottójáték telitalálatosainak száma. A szerencsés nyertes minden idők legnagyobb hazai eurojackpot-nyereményét, mintegy bruttó 30 milliárd forintot kap, ha jelentkezik a nyereményért. A megújult Eurojackpot pénteki húzásán egy szerencsés magyar játékos megütötte a főnyereményt, mellette pedig további két hazai szerencsevadász örülhet mintegy 300 millió forintos nyereményének.

Újabb magyar ütötte meg az Eurojackpot főnyereményét. A szerencsés honfitársunk a 6, 8, 13, 21, 32, valamint a 3 és 6 számok megjátszásával negyedikként viheti haza az európai lottójáték főnyereményét, és ezzel a hazai számsorsjátékok legnagyobb jackpotját tudhatja magáénak. A hazai Eurojackpot nyertesek száma azonban itt nem ért véget: a telitalálatoson kívül további két hazai szerencsés örülhet 5+1 találatos nyereményének. Magyarország negyedik Eurojackpot milliárdosa bruttó 30 milliárd forintot meghaladó összeggel lett gazdagabb, emellett az 5+1 találatos két hazai nyertes 300 millió forinttal lett gazdagabb.

Elsőként a 2017. február 10-i sorsoláson nyert először egy magyar játékos bruttó több mint 22 millió eurót, azaz közel bruttó 7 milliárd forintot vihetett haza.

A második hazai nyertesre még több mint 2 évig, egészen pontosan 2019. november 22-ig kellett várni. Ekkor Európában hárman is helyesen tippelték meg az 5+2 nyerőszámot, közülük az egyik egy magyar játékos volt.

A 2021. január 29-i sorsoláson nyert a harmadik magyar játékos Eurojackpoton. Egyetlen telitalálatos szelvényt adtak fel, ami akkor bruttó 4 milliárd forintnyi nyereményt jelentett.

A mostani nyertesnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért, mégpedig az úgynevezett nagynyertes-vonalon, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A szerencsés játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezt követően személyesen is azonosítják a nyertest, valamint megvizsgálják az eredeti szelvény érvényességét és hitelességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!