Milyen trendek várhatóak 2022-ben a blokklánc szektorban?

Milyen trendek várhatóak 2022-ben a blokklánc szektorban?
Spoiler alert: 2022-ben újabb trendek várhatóak a blokklánc szektorban – mutatjuk, mikre érdemes majd odafigyelnünk.

2021 tagadhatatlanul izgalmas év volt a blokklánc technológia és annak szerelmesei számára - írja a bitcoinbazis.hu. A blokklánc projektek teljes piaci kapitalizációja meghaladta a 2 billió dollárt, a bitcoin árfolyama megdöntötte minden idők legmagasabb csúcsát, és egészen 67 674 dollárig száguldott, miközben az ethereum ára is az egekbe szökött a londoni frissítés után. Tanúi lehettünk a DeFi 1.0 berobbanásának, a decentralizált tőzsdék felvirágozásának és a stabilcoin piac gyors bővülésének. No de lássunk egy bővebb összefoglalót, mi is történt az elmúlt egy év alatt.

DeFi 2.0

A DeFi 2.0 projektek lekötött összértéke (TVL) 30 milliárd dollárra ugrott az elmúlt évben. Míg a DeFi 1.0 likviditást, LP tokeneket és decentralizált stabilcoinokat hozott a szektorba, a 2021-ben létrejött DeFi 2.0 a likviditást egy újabb szintre emelte.

DAO-k

A kriptoközösségen belül 2021 legújabb felkapott trendjei a DAO-k (Decentralized Autonomous Organization – decentralizált autonóm szervezet) lettek. Beépültek a pénzügy, a zene és a kulturális szférába, nemrégiben pedig a Tron DAO is elindult, azaz a hálózat decentralizált autonóm működésre váltott.

NFT-k

Az NFT-projektek havi kereskedési volumene már augusztusban 5,5 milliárd dollárra tetőzött, és az év végére elérte a 21,5 milliárd dollárt. Az NFT-k világának köszönhetően egyre több ember kezdett el érdeklődni a blokklánc technológia iránt.

GameFi

A GameFi szektor a játssz-és-nyerj műfajt megtestesítve egyesíti a játékokat, a pénzügyet és az NFT-ket. Az Axie Infinity legmagasabb egynapos bevétele júliusban még a világ legnépszerűbb játékának, a „Glory of Kings” legmagasabb egynapos bevételét is felülmúlta. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: blokklánc, NFT