Miért vándorolnak a halott ember kriptói?

Miért vándorolnak a halott ember kriptói?
Egy közel négy éve alvó Bitcoin számláról, amelyhez állítólag csak az egykori QuadrigaCX kanadai kriptotőzsde elhunyt vezére ismerhette a kódokat, 100 bitcoint mozgattak egy másik számlára. Lehet, hogy a halott nem is annyira halott? Méltó befejezése lenne ez a kriptopiac abszurd 2022-es esztendőjének.

Különös dolog történt a héten a egykori QuadrigaCX körül. Egy négy éve halott ember bitcoin-számlájáról, amelyhez állítólag csak ő ismerte a hozzáférési kódokat, 100 bitcoint mozgattak át egy másik számlára. De mindjárt más világításba kerül a dolog, ha tudjuk, ki is az az ember, akinek állítólagos távozása előtt hozzáférése volt forgó címhez - írja a bitcoinbazis.hu.

A dolog a kanadai QuadrigaCX Bitcoin tőzsde botránya idejéig nyúlik vissza, amelynek során mintegy 190 millió amerikai dollárnyi érték tűnt el, sok tízezer embert károsítva meg. A hatóságok azzal zárták le az ügyet, hogy pilótajáték-szerű csalás történt, amelynek során az átvett pénzeket a cég vezetője, Gerald William Cotten egyáltalán nem fektette be. Ehelyett saját céljaira használta, pontosat azóta sem tudni.

A vállalat számláihoz csak neki volt hozzáférése, majd állítólag meghalt Indiában, 30 évesen, igencsak gyanús körülmények között. (Egy olyan betegségben, amibe nem szoktak ilyen fiatalon belehalni, egy olyan környéken, amely a hamis halotti bizonyítványairól is ismert.) Volt ugyan állítólag egy “halálkapcsoló” a QuadrigaCX-nél (dead man’s switch) erre az esetre, amely ilyenkor megfelelő kezekbe juttatta volna a titkos kulcsokat, de nem működött. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: kriptopénz, bitcoin