Mi lesz a kriptopénzekkel 2022-ben?

Mi lesz a kriptopénzekkel 2022-ben?
A blockchain- és piac elemzéssel foglalkozó vállalat, az Arcane Research kiadta a jövő évre vonatkozó előrejelzéseit.

  • Akárcsak idén tette, a Bitcoin jövőre is túl fogja teljesíteni az S&P 500 indexet. A Bitcoin 73%-ot ment idén, amíg az amerikai tőzsde 500 legnagyobb vállalatát tömörítő index 28%-ot. Az Arcane Research szerint jövőre is számíthatunk hasonló előzésre - írja a kriptoakademia.com.
  • Az XRP és a Cardano kihull a kapitalizációs lista első tíz helyezettje közül. Az ő helyüket az olyan coinok vehetik át, mint amilyen a Solana (SOL) vagy a Terra (LUNA) és az NFT őrülethez kapcsolódó coinok.
  • A layer-one hálózatok továbbra is jól fognak teljesíteni: ezek olyan hálózatok, amik már második rétegű megoldások nélkül is magasan tudnak skálázódni. Ilyenek voltak az idén a Terra, a Solana, a Fantom, a Harmony és az Avalanche is. Ezek az altcoinok messze túlteljesítették az Ethereum árfolyamának emelkedését is.
  • Az NFT-k integrációjának trendje folytatódni fog a hagyományos gaming szektorban. Sőt, egyre több játékfejlesztő fordul majd az NFT-k felé.
  • A Coinbase sikere után több kriptopénzekkel és bányászattal foglalkozó vállalat szeretne majd tőzsdére kerülni. A Coinbase piaci kapitalizációja jelenleg 72 milliárd dollár. Az Arcane szerint az öt legnagyobb, tőzsdével hírbe hozott vállalat mindegyike legalább 1 milliárd dollárt ér, sőt, a Bullish nevű tőzsdét 5 milliárd dollár fölé tették.
  • A Bitcoin ETF-ek a jövő év végére 1 millió bitcoint fognak tömöríteni. Jelenleg kb 850 ezer BTC-t tudunk hozzájuk írni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: kriptopénz