Mennyit kell dolgozni egy saját vállalkozásért?

Mennyit kell dolgozni egy saját vállalkozásért?
Érdekes adatokat számolt ki a Money.co.uk, akik arra voltak kíváncsiak, hogy egészen pontosan hány átlagos munkanap kell ahhoz, hogy valakinek elegendő pénze legyen, hogy saját vállalkozásba kezdjen.

Eredményként Magyarországra az jött ki, hogy egészen pontosan 4 hetet, 2 órát és 21 percet kell dolgozni, vagyis nagyjából egy havi átlagfizetésből már a maga ura lehet az ember - írja a Marketingmorzsák a Money.co.uk kutatása nyomán. Azért érdemes ezt alaposabban meggondolni, mielőtt mindenki rohanna beadni a felmondását, ugyanis a kutatásban az új vállalkozás indulásához azt az összeget vették alapul, amelyet a vállalkozóknak az egyes országokban a törvényileg előírt jóváhagyásokra, engedélyekre kell költeniük ahhoz, hogy kis- és közepes méretű korlátolt felelősségű társaságot alapítsanak az adott európai országukban. Vagyis a vállalkozás egyéb költségeihez még azért kell spórolni.

A magyaroknál 506 euróval, azaz nagyjából 180 ezer forinttal számoltak, a fizetésekhez pedig az Eurostat adatait használták. Egyébként a legjobban az angolok jártak, akiknek 14 eurót kell összegyűjteni, és mindez kevesebb mint másfél óra alatt sikerül is. Érdekes látni, hogy Izlandon az adatok szerint hiába kerül 870 euróba a cégalapítás, kevesebb mint öt napnyi munka alatt meg lehet szerezni ezt az összeget. Magyarország egyébként a 30. helyen áll, igaz azt is érdemes látni, hogy minket Ausztria előz meg, ahol 2034 eurót lehet összegyűjteni majdnem négy hétnyi munkával, mögöttünk pedig Belgium végzett, de a cégalapításhoz ott is 2144 euróval számolnak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: vállalkozás, munka