Megnyílt a bitcoinból épült salvadori állatkórház

Megnyílt a bitcoinból épült salvadori állatkórház
A San Salvadorban található hatalmas állatkórház február 24-án nyitotta meg kapuit, ahol minden kezelés 0,25 dollár értékű BTC-be kerül.

Nayib Bukele, Salvador feje bejelentette, hogy az ország bitcoin befektetéseinek hála, megnyitott szombaton az az állatkórház, amiről korábban az elnök kampányolt. Bukele elárulta, hogy minden egyes kezelés 0,25 dollár értékű BTC-be kerülni - vette észre a bitcoinbazis.hu.

Salvador lett az első ország, amely törvényes fizetőeszközként elfogadta a bitcoint, és úgy tűnik a gazdaságilag megroggyant országnak jót tett a kriptovaluta. Mint arról nemrég beszámoltunk, hiába szólaltak fel a különböző nemzetközi szervezetek a bitcoin ellen és hangsúlyozták ki annak negatív hatásait, a latin-amerikai ország kitartott elképzelése mellett és jól tette. Az ország GDP-je kétszámjegyű emelkedést könyvelhetett el, emellett sikerült megvalósítani Bukele elnök azon tervét, hogy a fővárosban a bitcoinból származó nyereségből állatkórház épüljön.

Alig négy hónappal a bejelentés után a létesítmény február 24-én megnyitotta kapuit Chivo Pets néven, mely éjjel-nappal az állattartók rendelkezésre áll. Vannak benne műtők, rehabilitációs, kórházi és karanténszobák, valamint egyéb orvosi szobák.

Érdemes megjegyezni, hogy a kórház a Chivo, helyi bitcoin tárca nevét viseli. Ez utóbbi egy olyan mobilalkalmazás, amely lehetővé teszi az emberek és a vállalkozások számára a kriptotranzakciók lebonyolítását.

A hónap elején Salvador bemutatta új kriptopénz-oktatási központját is, amelyet La Casa Del Bitcoin (A Bitcoin háza) néven emlegetnek. Ez ingyenes és mindenki számára elérhető tanulási lehetőségeket biztosít azoknak, akik közelebbről is szeretnék megismerni a kriptovalutát.

A turisztikai miniszter – Morena Valdez – szerint Salvador döntése, hogy a bitcoint hivatalos fizetőeszközzé teszi, pozitívan hatott a helyi turisztikai ágazatra. Konkrétan elmondta, hogy több mint 30%-kal nőtt a bitcoin bevezetése óta.

A politikus hozzátette, hogy a látogatók nemzetisége is megváltozott. Az elfogadást megelőzően a legtöbb turista Guatemalából, Hondurasból vagy Nicaraguából érkezett. Jelenleg a turisták 60 százaléka az Egyesült Államokból, ráadásul az utazók több pénzt költenek az országban való tartózkodásuk alatt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: bitcoin, El Salvador