Már meghaladja az 53 ezret a zöld rendszámmal ellátott járművek száma Magyarországon

Már meghaladja az 53 ezret a zöld rendszámmal ellátott járművek száma Magyarországon
Idén június végéig 53 ezer fölé nőtt a zöld rendszámmal ellátott járművek száma Magyarországon, ez több mint háromszoros bővülés 2020 eleje óta.

Magyarországon 53 ezer fölé nőtt a zöld rendszámmal ellátott járművek száma, ez több mint háromszoros bővülést jelent 2020 eleje óta. A környezetkímélő, csendes gépkocsik 53 százalékát tisztán elektromos motor hajtja – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium a Facebook-oldalán.

A TIM emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány célja a teljes klímasemlegesség elérése 2050-ig. Ennek a törekvésnek a valóra váltásában fontos szerepet játszik a teljes szén-dioxid-kibocsátás ötödéért felelős közlekedés zöldítése.

A Zöld Busz Programról közölték, hogy a nagyvárosi közlekedésben használt buszok minőségi cseréjére ösztönöz. A kezdeményezés a szolgáltatási színvonal emelése mellett tisztább levegővel, csendesebb utcákkal is javítja a helyi életminőséget. A folyamatban lévő beszerzésekkel alternatív hajtású buszokból a Volánbusz üzemeltetheti a legnagyobb flottát Közép-Európában.

2022 júliusától az újonnan forgalomba helyezett gépjárművekre négy betűből és három számból álló karakterkészlettel és magyar címerrel adják ki a hatósági jelzéseket. A környezetkímélő hajtást jelző zöld rendszámok ebben az új formátumban is elérhetők.

Fotó: Facebook/TIM

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!