Már kriptovalutával is lehet Ferrarit vásárolni

Már kriptovalutával is lehet Ferrarit vásárolni
A Ferrari amerikai vásárlói már kriptovalutával is fizethetnek a luxus sportautókért. A vállalat tervei szerint 2024 első negyedévében már Európában is elérhető lesz az új fizetési mód. Az Egyesült Államokban a BitPay kriptofizetési processzort használja a cég, ami jelenleg díjak és felárak nélkül engedélyezi a Bitcoin, Ether és USDC tranzakciókat.

A Ferrari marketing-és kereskedelmi igazgatója, Enrico Galliera szerint mind a piaci trendeket, mind pedig a befektetők szándékait is figyelembe vették a döntés meghozatalakor. A Reuters beszámolója kiemeli, hogy a vállalat számos ügyfele fektet kriptopiaci eszközökbe.

"Néhányan a fiatal befektetők közé tartoznak, akik a kriptovaluták köré építették fel a vagyonukat" - mondta a vásárlóikról. "Míg néhányan hagyományosabb befektetőknek számítanak, akik a kriptovalutákkal szeretnék diverzifikálni portfóliójukat."

A Ferrari a kezdeti fázisban az egyik legnagyobb kriptovaluta fizetési feldolgozó, a BitPay által bonyolítja le a tranzakciókat az Egyesült Államokban. Így a vásárlók Bitcoinnal, Etherrel és USDC-vel, az egyik legnagyobb úgynevezett stabilcoinnal, is tudnak luxusautókat vásárolni.

A Ferrari marketing- és kereskedelmi vezetője elmondta, hogy az amerikai márkakereskedőinek többsége már aláírta, vagy hamarosan beleegyezik a rendszer bevezetésébe.

"Az áraink nem változnak, nem keletkeznek többlet díjak és felárak, ha kriptovalután keresztül történik a vásárlás" - jelentette ki Galliera.

A Bitpay egyik előnye, hogy azonnal hagyományos valutává alakítja át a kriptovaluta tranzakciókat. Ezzel a kereskedőket is megvédik az áringadozásoktól. Emellett a fizetésfeldolgozó rendszer ellenőrzi, hogy a virtuális valuták legális forrásból származnak.

A Ferrari az idei év első felében több, mint 1800 autót szállított az Egyesült Államokat is magában foglaló amerikai régiójába. De Galliera nem árult el pontos információt arról, hogy hány autót kívánnak kriptovalutás tranzakciókon keresztül eladni.

Nyilatkozata szerint azonban erős volt a Ferrari rendelési portfóliója, és 2025-ig teljesen le vannak kötve a vállalat kapacitásai. Ennek ellenére a Ferrari nem szerette volna tovább halasztani a kriptouniverzumba lépését.

"Ez segít nekünk olyan emberekkel is kapcsolatba lépni, akik még nem feltétlenül tartoznak az ügyfélkörünkbe, de megengedhetnek maguknak egy Ferrarit" - hangoztatta a marketing-és kereskedelmi igazgató.

A teljes cikk a Növekedés.hu oldalán olvasható el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!