Már a NASA keresi a 7500 bitcoint tartalmazó kidobott merevlemezt

Már a NASA keresi a 7500 bitcoint tartalmazó kidobott merevlemezt
James Howells kétségbeesetten keresi a 2013-ban kukába dobott 7500 bitcoint tartalmazó merevlemezét. A férfi most úgy döntött, hogy kapcsolatba lép a NASA-val.

Egy James Howells nevű 36 éves walesi férfi még 2013-ban szó szerint a kukáka dobta a merevlemezét, amin 7500 bitcoin lapult - írja a bitcoinbazis.hu. Ez ma nagyjából 355 millió dollárt ér. A pórul járt kriptotulajdonos korábban a newport-i szeméttelepen próbálta visszaszerezni az eszközt, több százezer tonna hulladék között egy röntgensugaras keresőeszközzel és a mesterséges intelligencia segítségével. Hiába forgattak fel mindent, a merevlemez sajnos nem lett meg. Most a férfi elhatározta, hogy a NASA-hoz fordul.

Az amerikai űrkutatási vállalat egy Ontrack nevű céggel áll szerződésben, mely képes bármilyen eszközt megtalálni és az azon lévő adatokat visszanyerni. A múltban a vállalat állítólag talált egy másik merevlemezt egy kiszáradt tóban, és az adatok 99 százalékát vissza tudta állítani.

Úgy tűnik, hogy Howells ismét reménykedhet, a férfit ugyanis megőrjíti az, hogy az évekkel ezelőtt kukázott merevlemeze ma mennyit is ér. A férfi azt nyilatkozta:

“Beszéltem olyan adatmentési szakértőkkel, akik a NASA-val dolgoztak a Columbia űrsikló katasztrófáján. Képesek voltak egy felrobbant űrsiklóból adatokat kinyerni, és úgy gondolják, hogy a hulladéklerakó sen okozna gondot. A jelenlegi értéke 355 millió dollár körül van, de körülbelül egy héttel ezelőtt 380 millió dollárt is ért. Ez rengeteg bitcoin, ami ott van a földön, és nincs kétségem afelől, hogy jövőre már 500, 600 vagy akár 700 millió dollárt is fog érni. Lehet, hogy a merevlemez egymilliárd dollárt ér majd. Ez a probléma nem fog megszűnni.”

James Howells a bitcoin világában a hihetetlen története miatt vált híressé, amelyet még nem sikerült felgöngyölíteni. A 7500 BTC-t 2009 óta bányászta a számítógépével, amikor még alig ért valamit a kriptopénz. A fiatalember blokkonként 50 BTC-t kapott, és még csak nem is kellett megosztani a nyereséget egy pool-lal, mint manapság.

2013-ban a merevlemezt, amelyen a bitcoinok privát kulcsait tárolta, a szemétbe dobta. Azóta, mivel a privát kulcsok elveszítésük után visszaállíthatatlanok, Howells tudja, hogy a BTC-i megvannak, csak épp hozzájuk nem tud férni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: NASA, bitcoin