Lugano városa törvényes fizetőeszközzé teszi a bitcoint

Lugano városa törvényes fizetőeszközzé teszi a bitcoint
A svájci Lugano városa törvényes fizetőeszközzé teszi a bitcoint, és lehetővé válik a lakosság számára, hogy a közszolgáltatási díjakat vagy adókat bitcoinban fizessék meg – jelentette be Pietro Poretti városigazgató egy élőben közvetített eseményen Michele Foletti polgármesterrel és Paolo Ardoino, a Tether technológiai igazgatójával együtt.

A város több mint 200 kereskedővel dolgozik együtt a bitcoin és a Lightning fizetések bevezetésének előmozdítása érdekében.

“Valószínűleg ez a legfontosabb dolog ebben a projektben” – mondta Ardoino, utalva a “Plan ₿”-re, a Tetherrel közösen felvázolt és kidolgozott városi kezdeményezésre. A terv értelmében a Tether stabilcoinja az USDT szintén törvényes fizetőeszköz lesz a városban.

A Plan ₿ magában foglal egy olyan helyszín létrehozását a város szívében, amely központként fog működni a bitcoin és blokklánc startupok számára. A városvezetés azt szeretné, hogy ez a központ legyen a hálózati események, a bitcoin találkozók- és műhelyek helyszíne. Olvasd tovább a kriptoakademia.com-n.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!