Kriptovalutával kereskedik egy hörcsög - ráadásul nagy sikerrel!

Kriptovalutával kereskedik egy hörcsög - ráadásul nagy sikerrel!
Valamivel több mint egy év leforgása alatt majdnem 20 százalékos nyereségre tett szert a Goxx nevű hörcsög, ami a ketrecéből kereskedik a kriptovalutákkal.

Rengetegen ugrottak rá a világon a kriptovalutákra annak reményében, hogy gyors meggazdagodást hozhat a számukra. Számos befektető és alapkezelő is beszállt az üzletbe, ám sokan közülük legfeljebb csak vágyakozva tekinthetnek a Goxx Capital vezetőjére.

A BBC beszámolója szerint, amit a hvg.hu szemlézett Goxx úr az első kereskedése óta már 20 százalékkal növelte a vagyonát, ami igen elismerésre méltó eredmény. Már csak azért is, mert a szóban forgó befektető egy hörcsög.

A projekt mögött két, a 30-as éveikben járó német férfi áll, akik a járvány ideje alatt, 2020-ban vágtak bele a projektbe. Mivel minden egyre drágább, szerintük a mai fiatal generációnak nagyon kevés esélye van arra, hogy megtakarított pénzzel rendelkezzen, ezért sokan a kritpovalutákkal próbálkoznak. Mindezt azonban úgy teszik, hogy fogalmuk sincs, miként működik a kriptovilág.

A két férfi ezért azon kezdett el viccelődni, hogy egy hörcsög vajon jobb pénzügyi döntéseket hozna-e mint a legtöbb ember.

A viccből valóság lett: felépítették Goxx speciális irodáját: egy futókerékkel és két alagúttal: az egyik az eladást, a másik a vásárlást szolgálja. A hörcsög a kerék pörgetésével választja ki, melyik kriptovalutával kereskedik aznap, majd a megfelelő alagúton áthaladva egy algoritmus elvégzi a tranzakciót. Mindezt a Twitteren és a Twitch-en is közvetítik.

Goxx Capital 2020. június 12-én indult el 326 eurós (kb. 100 ezer forint) kezdőtőkével. Ekkor indította el az első vásárlást a Stellar (XLM) nevű kriptora. Egy hónappal és 95 tranzakcióval később a Goxx Capital 7,5 százalékos mínuszban volt.

Azóta azonban megtáltosodott a hörcsög, és 2021. szeptember 27-én már 19,41 százalékos pluszban zárt a kereskedés.

 

A projekt ötletgazdái hangsúlyozzák, Goxx tranzakciói nem befektetési tanácsok, és azokat nem szabad komolyan venni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: kriptovaluta