Jobban érdeklik az embereket az NFT-k, mint a bitcoin?

Jobban érdeklik az embereket az NFT-k, mint a bitcoin?
Bár a bitcoin, a kriptovaluták és a nem helyettesíthető tokenek (NFT) hihetetlen évet zártak 2021-ben, a trendek egyike sem került be a Google Year in Search év végi összefoglalójába.

A Google Trends weboldal lényegében elemzi a legnépszerűbb keresési lekérdezések népszerűségét világszerte és regionálisan. A keresések száma alapján pontozza az egyes kifejezéseket 0 és 100 pont közötti skálán. Minél közelebb van a mutató a 100 ponthoz, annál többeket érdekel az adott kulcsszó - írja a bitcoinbazis.hu.

Jelenleg a bitcoin iránti érdeklődés a Google-keresések tekintetében jelentősen visszaesett a május 16-tól 22-ig tartó rekord hét óta. A „bitcoin” kifejezésre vonatkozó keresési trendek 72%-kal csökkentek globálisan. Tavaly májusban a mutató elérte a legmagasabb, 100-as pontszámot ez ma már csak 28-at mutat. A magyar helyzet még a globális trendhez képest is rosszabb: nálunk mindössze 24 ponton áll a mutató.

Ma a pontszám 72%-kal alacsonyabb a májusi adatokhoz képest. Az „ethereum” keresési lekérdezés pontszáma ma 8, ami 68%-kal alacsonyabb, mint a 2021-es legmagasabb pontszám, ami akkor 25 pont volt a globális adatokat tekintve. A kriptovaluta kifejezés angol megfelelője is 75%-ot esett vissza az elmúlt hónapok során.

Az NFT kulcsszó keresése 100 pontot ér el ezen a héten. A Google Trends adatai szerint a nem helyettesíthető token rövidített neve, az „NFT” kifejezés a héten tetőzött 100 pontnál. Összehasonlításképpen 2021 januárjának első hetében az „NFT” keresési pontszáma még csak 1 volt. Az NFT kulcsszó keresési trendje lassan nőtt az első hat hónapban, de 2021 végén és az új év felé közeledve ez jelentősen megugrott. Ezzel elérte jelenlegi történelmi csúcsát.

Miközben a teljes kriptogazdaság az utóbbi hetekben, hónapokban lejtmenetben jár egyre inkább veszítik el a lakossági befektetők a reményt, hogy ismét felfelé mehetnek majd az árfolyamok. Ennek ellenére a „hogyan adjuk el a bitcoint” kifejezéssel kapcsolatos keresések pontszáma továbbra is alacsony. A mutató mindössze 12 ponton áll, ami 88%-kal alacsonyabb, mint a Google Trends által mért rekord múlt év február 14-e és 20-a között. Tehát úgy tűnik, hogy vagy már minden kisbefektető tudja, hogyan kell bitcoint eladni, vagy sokan továbbra is kivárnak az eladással és hosszútávra terveznek a kripto befektetésükkel.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: bitcoin, NFT