Hogyan lehet pénzt megtakarítani a bútorokon a növekvő infláció idején?

Hogyan lehet pénzt megtakarítani a bútorokon a növekvő infláció idején?
Az emelkedő árak már kezdik megterhelni a családi költségvetést? A negatív hírek áradatában van egy pozitív vonzatuk az Önök számára. Mindig van mód a megtakarításra és a kiadások ellenőrzésére!

A spórolásnak nem kell kompromisszumot jelentenie

Különösen, ha középkategóriás vagy akár magasabb árfekvésű termékekhez szokott, a tanácsok igen egyszerűek lehetnek. Egyszerűen választhat kanapékat, ülőgarnitúrákat és egyéb bútorokat az olcsóbb kínálatból is. Ez a lépés azonban kompromisszumot jelent az életszínvonal és a kényelem csökkenése szempontjából. Ezért jobb, ha a költségcsökkentés egyéb módjait keressük anélkül, hogy nagyobb minőségbeli változást éreznénk.

Várjon a kedvezményre

Megszokta, hogy bemegy egy bútorboltba, és új felszereléssel megy haza? Ha az érzelmek rohamában vásárol, adjon magának egy egyértelmű stop-jelzést - az első látogatáskor csak pásztázza végig a választékot, és jegyezze fel a tetsző darabokat.

Ezután kereshet az interneten hasonló darabokat, és megnézheti, hogy olcsóbban hozzájuthat-e. A meglátogatott kiskereskedő online ajánlatát is követheti. Figyeljen a különböző különleges ajánlatokra is.

A bútoráruházláncok rendszeresen tartanak akciókat, ahol akár tíz százalékkal olcsóbban juthat hozzá a keresett darabokhoz. Igen, tovább kell várnia a bútorokra, és előfordulhat, hogy többször kell elmennie a boltba, de a bútorok általában drága cikkek, így a türelem szinte mindig megtakarítást eredményez.

Érdeklődjön a kedvezmény lehetőségéről

Mi az alku? Ezt nem csak az ázsiai piactereken csinálják? Nem. Egyes nagy bútoráruházakban, ahol az értékesítés az értékesítési képviselőkön keresztül történik, a feltüntetett eladási árból kedvezményt kaphat, ha egyszerűen kedvezményt kér.

Hasonlóképpen, ha (nem csak) egy kisebb családi vállalkozástól vásárol nagy mennyiségű berendezési tárgyat, esetleg egy teljes belső felújításhoz, érdemes mennyiségi kedvezményt kérni. Vagy kérjen több árajánlatot különböző szolgáltatóktól, és válassza ki a legjobbat.

Néha teljesen elkerülheti a vásárlást

Ha megfelelően gondoskodik a bútorairól, akár több évig is késleltetheti az új bútorok vásárlását. Itt például a kárpit és a lakk védelméről van szó.

Ha mégis elhasználódna, új darab vásárlását is fontolóra veheti. Ehelyett a meglévő kanapéját újrakárpitoztathatja, a tömör bútorokat pedig egyszerűen lecsiszolhatja és felújíthatja. Ugyanez vonatkozik a fémelemek külső és belső festésére is.

A sérülések megelőzése (terítők, védőhuzatok, védőcsomagolások stb. használata) vagy a bútorok olcsóbb javítása gazdaságosabb és zöldebb megoldás lehet.

Az online vásárlással is pénzt takaríthat meg

Az e-kereskedelemben is vannak módszerek a teljes ár csökkentésére. Használhatja a készpénzvisszatérítést, ahol a vásárlás egy részét visszakapja. Az üzletekben különböző kedvezményes kuponokat vagy hűségprogramokat is használhat. Nem feledkezve meg a már említett, különböző termékek és kiskereskedők egyszerű összehasonlításáról, így otthonról, kényelmesen kiválaszthatja a legjobb ajánlatot.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: bútor, infláció