Hibrid rendezvények: személyre szabott digitális megoldások a tökéletes ügyfélélményért

Hibrid rendezvények: személyre szabott digitális megoldások a tökéletes ügyfélélményért
A hibrid megoldásoknak köszönhetően egy rendezvény szervezése párhuzamosan kezdhető meg élő és/vagy online megvalósításra is, függetlenül attól, hogy a rendezvény jövőbeni kitűzött időpontjában milyen járványügyi szabályok lesznek érvényben. A hibrid megoldások maximalizált tervezhetőséget, valamint egymást erősítő online és offline eszközöket kínálnak.

Mindannyiunknak hiányzik már az élő rendezvények varázsa, a személyes jelenlét, a beszélgetés, a közösen megélt élmények. Bár a járványügyi korlátozások még nem teszik lehetővé az élő rendezvények megtartását, a védőoltásoknak köszönhetően erős a remény arra, hogy a közeljövőben változzon a helyzet. De hogyan készüljenek azok, akik idén már élő rendezvényt szeretnének tartani?

Középpontban a tervezhetőség

„Olyan rendezvénytechnikai partnerrel érdemes megkezdeni egy esemény megvalósítását, aki a projekt kezdetétől fogva minden eshetőségre felkészült és rendelkezik megoldással, függetlenül attól, hogy a rendezvény jövőbeni kitűzött időpontjában milyen szabályozási környezetre számíthat” – vallja Botond Szabolcs, a Visual Europe Group vezérigazgatója.

Cége a maximalizált tervezhetőség érdekében egy új üzletágat is létrehozott a világjárvány alatt. A Visual Europe Digital Labs olyan egyedülállóan széles digitális portfóliót kínál, ami az elérhető technológiák ötvözésével a lehető legnagyobb hatásfokkal támogatja egy rendezvény céljait, függetlenül a külső körülményektől. Online közvetítési megoldásai egyaránt használhatók kongresszusok, videokonferenciák, webináriumok, workshopok, vagy éppen koncertek, kulturális események esetében.

Modern stúdiójának, 20 kamerás közvetítési lehetőségeinek, látványos vizuáltechnikai megoldásainak köszönhetően a cég több száz online és hibrid rendezvényt bonyolított le a pandémia alatt is, minden esetben kiemelt figyelmet fordítva a járványügyi előírásokra. Virtuális valóság megoldásainak köszönhetően pedig a kiállításokat és vásárokat részben vagy egészben az online térbe tudja költöztetni – virtuális, brandingelhető standokkal, letölthető brosúrákkal, one-to-one videochattel vagy éppen online konferenciateremmel.

A rendezvények nem vesztek el, csak átalakultak

„Az új technikai megoldásoknak köszönhetően a rendezvények, koncertek, kiállítások, konferenciák és sportesemények végül nem elvesztek, hanem átalakultak. Ahogy a történelem során oly sokszor, a nagyobb képet nézve ezúttal is az derült ki, hogy az elsőre kényszerítőnek tűnő körülmények megfelelő szemlélettel hosszú távon akár a mindannyiunk érdekeit és kényelmét szolgáló fejlesztések forrásai is lehetnek” – fogalmaz Botond Szabolcs, aki szerint az iparági kutatások azt mutatják: 2020-21 vívmányai közül nagyon sok velünk marad a jövőben is.

Talán a legfontosabb vívmány az, hogy immár térbeli korlátok nélkül, professzionális infrastruktúrával, hang- és videotechnikai eszközökkel, valamint folyamatos, személyes háttértámogatással valósíthatók meg olyan rendezvények, amiket egy éve ilyenkor az online térben kivitelezhetetlennek tartottak volna a szakemberek.

További információk: www.vegroup.hu

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!