„Great Place to Work″ – Első alkalommal került be a legjobb munkahelyek közé az Allianz Hungária

„Great Place to Work″ – Első alkalommal került be a legjobb munkahelyek közé az Allianz Hungária
Megszerezte a „Great Place to Work″ („GPTW″) tanúsítványt az Allianz Hungária. A GPTW egy nemzetközi szinten elismert minősítés, amelyet azoknak a munkahelyeknek ítélnek oda, ahol a kollégák a legjobban szeretnek dolgozni. Az Allianz Hungária a legmagasabb pontszámokat a munkatársi jóllét, a rugalmas munkavégzés, a befogadó légkör és a megbízható, stabil munkahelyi kategóriákban kapta. Mindez azért is különösen értékes, mert a 2023-as, 34 országra kiterjedő Workmonitor kutatás ugyanezeket az értékeket rangsorolta előre.

A Workmonitor kutatásával összhangban a „Great Place to Work" eredményei is azt támasztják alá, hogy a jelenlegi gazdasági bizonytalanság új dimenziót nyitott a dolgozók prioritásai és várakozásai terén, ezért ma a munkavállalók hatalmas értéket tulajdonítanak az olyan munkahelynek, amely biztonságot nyújt és pénzügyileg stabil, és ahol továbbra is kiemelten kezelik a munka-magánélet egyensúlyát, a flexibilis munkavégzést, de ugyanígy alapvető a munkahely által képviselt értékrend és a befogadó légkör is.

A „Great Place to Work" az Egyesült Államokból induló kezdeményezés – a minősítésre tavaly 170 ország 18 ezer munkahelye jelentkezett. Az elismerés azért foglal el különösen fontos helyet a munkáltatói díjak közt, mert azt a kollégák visszajelzése, valamint egy független szakmai kérdőív összesített eredményei alapján ítélik oda. A legfrissebb „Great Place to Work" eredmények alapján elmondható, hogy jelenleg a pozitív munkavállalói élmény alapvető elemei függetlenek attól, hogy a világ melyik részén élünk. A latin-amerikai munkavállalóknak ugyanazokra a dolgokra van szükségük a vezetőiktől és a kollégáiktól, mint az európai vagy ázsiai munkavállalóknak: a vezetőkbe vetett bizalomra, a munkájukra való büszkeségre és a munkatársakkal való kapcsolatra.

Az Allianz Hungária első alkalommal pályázta meg a tanúsítást, amelyet rögtön el is nyert. Az eredményeiből kiderül, hogy a kollégák kiugróan magas, 90 százalék felettire értékelték az etikus működést, az életkorra, nemre és etnikai hovatartozásra nézve egyaránt egyenlő bánásmódot, valamint az ügyfélközpontúságot. A felmérés során a munkatársak kiemelték a számukra legfontosabb értékeket, amelyek miatt a legjobban szeretnek itt dolgozni: ezek a megbízhatóság, a stabilitás, a korrektség, a fejlődés és a bizalom.

„Fontos megerősítést kaptunk azzal, hogy a kollégáink a megbízhatóságunkat tartják az egyik legerősebb értékünknek. Kiemelték a fejlődésükért tett erőfeszítéseinket, ami nagyon jóleső visszajelzés. Ilyen tekintetben szerencsés helyzetben vagyunk, mert a szakmai fejlődést az Allianz-cégcsoporton belül is tudjuk biztosítani, a nemzetközi tudás- és tapasztalatátadásra, vezetőfejlesztésre folyamatosan odafigyelünk" – fogalmazott Nikovics Éva, az Allianz Hungária HR igazgatója.

Az Allianz Hungáriánál a hibrid munkavégzés most is és a jövőben is szerves része marad a munkahelyi kultúrának. A rugalmas munkavégzés mellett az egymásra való odafigyelés, a munkatársak jólléte, a törődés és az együttműködés szintén magas pontszámot kapott az értékelések során.

„Örülünk, hogy a kollégáink értékelik, hogy odafigyelünk a minőségi szabadidő és a minőségi munkavégzés körülményeire, itt említhetem a pénteki szabad délutánokat vagy a kötelező meetingmentes délutánok érdekében tett erőfeszítéseinket" – tette hozzá Nikovics Éva. Kiemelte: „Emellett széles körű egészségbiztosítással gondoskodunk mindenkiről, és 2020 óta működtetjük az ingyenes, Munkavállalókat Segítő Programunkat, amelyben pénzügyi, lelki, jogi segítséget nyújtunk. Továbbá évi két nap plusz szabadságot adunk minden munkatársunknak, hogy feltöltődve tudjunk együtt dolgozni."

Az Allianz Hungáriánál különös figyelmet fordítanak a minősítésen kevesebb pontszámot elért területekre, és az idei évben a vezetőség és a kollégák bevonásával együtt dolgoznak ezek hatékony fejlesztésén.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!