Globális szolgáltató alaprendszere támogatja a Magyar Bankholding digitális áttörését

Globális szolgáltató alaprendszere támogatja a Magyar Bankholding digitális áttörését
A Magyar Bankholding Csoport a londoni központú Thought Machine-t választotta partneréül új digitális banki világának elindításához. A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport egyesülésével létrejövő szuperbank lesz az első hagyományos hazai bank, amely ezt a technológiát használja.

A Magyar Bankholding stratégiájának kiemelt fontosságú eleme a digitális bankolás, amely nemzetközileg is élenjáró fintech megoldások bevezetését jelenti. Ennek megfelelően a csoportnál folyamatban van egy innovatív, a felhasználói élményt új szintre emelő új digitális bank felépítése, amelynek első termékei az idei év végén lesznek elérhetőek a magyar piacon az ügyfelek számára.

A Bankholding tagbankja, az MKB Bank és a Thought Machine között most létrejött megállapodás eredményeképp az egyesült bank a Thought Machine banki alaprendszere, a Vault segítségével hozza majd létre és működteti az új digitális banki platformot, illetve a lakossági digitális banki termékek teljes skáláját, a magyar piacon elsőként használva ezt a felhőalapú technológiát.

Az együttműködés az első jelentős lépése annak a digitális áttörésnek, amely a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport fúzióját kíséri. A bankcsoport az IT fejlesztésekkel az ügyfélélmény drasztikus növelése mellett a költségek optimalizálását is célozza, ezáltal biztosítva a kedvezőbb árazású megoldásokat az ügyfelek számára. Az új digitális platform nemcsak a hazai bankszektorban lesz kiemelkedő, de a magas minőségű szolgáltatások révén a külföldi neobankokkal is felveszi majd a versenyt.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Thought Machine csapatával közösen egy teljesen újfajta banki élményt tudunk nyújtani ügyfeleink számára. A Thought Machine mélyreható piaci ismereteit ötvözi a díjnyertes mérnöki szakértelemmel, és egy olyan terméket tudott így létrehozni, amely valóban egyedülálló. Biztosak vagyunk abban, hogy közösen egy új és izgalmas digitális bankot építhetünk Magyarország második legnagyobb bankcsoportjából, amely kiváló minőségű termékeket és világszínvonalú felhasználói élményt biztosít majd az ügyfeleink számára” – mondta dr. Vinnai Balázs, a Magyar Bankholding technológiai transzformációért felelős elnöki tanácsadója.

A Thought Machine-nel közös együttműködés keretén belül a holding olyan termékek és szolgáltatások bevezetését tervezi, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy egy helyen, kényelmesen intézzék mindennapi pénzügyeiket. A Vault által biztosított testre szabhatóság és rugalmasság ugyanis lehetővé teszi a létrejövő szuperbank számára bármilyen típusú termék létrehozását, annak az ügyfelek egyedi igényeihez történő igazítását, valamint az újítások egyszerű és gyors bevezetését. Az új platform a Magyar Bankholding csoport tagbankjainak meglévő ügyfelei és olyan új ügyfelek számára egyaránt elérhető lesz, akik automatizált, állandóan elérhető digitális banki szolgáltatásokat keresnek. A megvalósításért a holding égisze alatt létrejött Foundation mozgalom felel, amely magyar és nemzetközi technológiai szakembereket, fintech specialistákat, designereket és termékfejlesztési menedzsereket tömörít.

A londoni székhelyű Thought Machine ügyfelei közé olyan nemzetközi nagybankok tartoznak, mint a JPMorgan Chase, a Standard Chartered, a Lloyds Banking Group, vagy a Curve, és olyan világvárosokban is találhatók regionális irodái, mint New York vagy Szingapúr.

„Úgy véljük, hogy a legsikeresebb bankok a modern technológiát az innováció javára fordítják, amely közvetlenül a piaci versenyt, közvetetten pedig az ügyfelek javát szolgálja majd. A Magyar Bankholdinggal való partnerségünk újabb bizonyítéka annak, hogy a hagyományos bankok hogyan használják a holnap technológiáit a bankszektor rendszerszintű fejlesztésére. Ez hatalmas mérföldkő a bank számára, amely kétségkívül jelentős és hosszú távú hatással lesz a magyar pénzügyi szolgáltatásokra” – nyilatkozta Paul Taylor, a Thought Machine alapítója és vezérigazgatója.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!