Gigaüzlet: Közel 70 milliárd dollárért vásárolja meg a Microsoft a Call of Duty és a World of Warcraft kiadóját

Gigaüzlet: Közel 70 milliárd dollárért vásárolja meg a Microsoft a Call of Duty és a World of Warcraft kiadóját
Körülbelül 22 ezer milliárd forintért vásárolja fel a Microsoft az Activision Blizzard kiadót, mely olyan videójátékokat forgalmaz, mint a Call of Duty vagy a World of Warcraft. Ha az üzlet magvalósul a Microsoft lesz a videójáték-piac legnagyobb és legmeghatározóbb szereplője.

A Microsoft hivatalos közleményben jelentette be, hogy közel 70 milliárd dollárért, azaz körülbelül 22 ezer milliárd forintért felvásárolja az Activision Blizzard kiadót. Ha az egyesülés megvalósul, olyan videójáték-franchise-ok kerülnek a Microsoft Gaming tulajdonába, mint a népszerű Call of Duty, a World of Warcraft, az Overwatch vagy a Diablo.

A vállalat célja, hogy tovább erősítse pozícióját a videójátékok és a streaming szolgáltatások piacán. A felvásárlás egyben azt is jelenti, hogy például a Call of Duty és a Diablo játékok bekerülnek az előfizetéses Xbox Game Pass szolgáltatásba, ahol havi 3000 forintért több száz programhoz hozzáférhetnek az előfizetők. Amennyiben az üzlet megvalósul a Microsoft olyan előnyre tehet szert a streaming szolgáltatók körében, melyet a konkurenciának évekbe telhet behozni.

Egy külön közleményben az is szerepel, hogy Bobby Kotick, az Activision Blizzard vezetője az üzlet lezárásáig, várhatóan 2023 nyaráig a helyén marad, a kiadó pedig függetlenül működhet.

Az üzlet jelentőségét jól mutatja, hogy ha az akvizíció mégsem valósul meg, a Microsoftnak akkor is 3 milliárd dollárt kell fizetnie a felvásárolni kívánt cégnek.

(Forrás: 24.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!