Ezek voltak 2022 legkeresettebb kriptovalutái

Ezek voltak 2022 legkeresettebb kriptovalutái
2022 nehéz évnek számított a kriptovaluták számára olyan események miatt, mint az FTX, a Terra, vagy éppen a Celsius Network összeomlása. Ennek ellenére megnéztük, hogy az emberek mely kriptovalutákra kerestek rá legtöbbet a Google-n. Kicsit sem meglepő, hogy idén is a világ legismertebb digitális eszköze, a Bitcoin lett a legkeresettebb.

Az adatok szerint az összes kriptovaluta piaci értéke 70%-kal esett az egy évvel ezelőttihez képest, ami 770 milliárd dollárt jelent. Ezzel együtt csökkenő tendenciát mutatott a ”kriptovaluta vásárlás” kulcsszóra történő keresések száma is, ez pedig 2020 óta a legalacsonyabb szinten volt a Google Trends szerint - írja a bitcoinbazis.hu.

A 2022-es piaci körülmények ellenére az Accenture adatai azt mutatják, hogy a kiskereskedelmi érdeklődés továbbra is magas szinten van. A megkérdezettek által megadott válaszok szerint ez a hosszú távú befektetésnek (28%), kíváncsiságnak (22%), a rövid távú spekulációnak (21%) és egyéb dolgoknak köszönhető a részükről.

Másrészt említésre méltó a DollarGeek portál kutatása is, amely rangsorolja az idei év legkeresettebb kriptovalutáit.

A rangsor szerint a Bitcoin lett a legkeresettebb digitális eszköz a Google-n, világszerte havi 28,41 millió rákereséssel. Az árfolyamát figyelembe véve 65%-ot csökkent az egy évvel ezelőttihez képest, azonban a legtöbb ember a Bitcoin megvásárlására keresett rá, nem pedig eladására. Ez arra utal, hogy a sokan még mindig nem rendelkeznek BTC-vel. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: kriptovaluta