Ez a család mindent Bitcoinba fektetett és világszerte rejtegeti vagyonát

Ez a család mindent Bitcoinba fektetett és világszerte rejtegeti vagyonát
Egy holland család fogta teljes vagyonát és Bitcoint vett, amikor az 900 dollár volt. Most szerte a világon tárolják a kriptovalutát.

Figyelembe véve, hogy mostanában milyen szinten szárnyal a Bitcoin nevű kriptovaluta, utólag elmondható, hogy a család befektetése kifizetődő volt. 2017-ben azonban minden bizonnyal igen kockázatos lehetett a család minden vagyonát Bitcoinra cserélni. Pedig ezt tette egy holland család, amikor a Bitcoin árfolyama még 900 dollár körül mozgott – írja a Leet.

Az akkor megvásárolt Bitcoint most négy különböző kontinens virtuális pénztárcájában tartják. Az interneten azóta Bitcoin család néven elhíresült család tagja elmondta:

Több országban rejtettem el virtuális pénztárcát, hogy soha ne kelljen messzire mennem, ha hozzá szeretnék férni.

A Bitcoinokat egyébként különböző hardvereken tartják, amiket különféle módon rejtettek el. Egyes darabok bérlakásokban vannak, néhány a barátok házában, illetve egyéb helyeken – írja az CNBC.

A kriptopénz tárolásának számos módja van. Az olyan online pénztárcák, mint a Coinbase és a PayPal a tokeneket őrzik a felhasználók számára, míg a technikailag hozzáértőbbek dönthetnek úgy, hogy kihagyják ezt a közvetítőt, és a személyes hardvertárolón tartják a kriptót. Ilyen például a Trezor vagy a Ledger, amely módot kínál a titkosításra.

Inkább egy decentralizált világban élek, ahol felelősen védem a vagyonomat – mondta a családfő. A titkos tárolókból kettő van Európában, kettő Ázsiában, egy Dél-Amerikában és egy Ausztráliában.

Jó tanács tehát mindenkinek, hogy aki Bitcoinba fektet, az talán jobban teszi, ha külön tárolón tartja őket. Ez persze az árfolyameséstől nem védi meg a Bitcoint, de attól igen, hogy egyszerűen a hackerek ellopják őket.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: bitcoin, család