Elindult a jelentkezés a 2024-es Kiválóan Vezetett Vállalatok Programra

Elindult a jelentkezés a 2024-es Kiválóan Vezetett Vállalatok Programra
A Best Managed Companies Program (Kiválóan Vezetett Vállalatok) a globális Deloitte Private vezető üzleti mentorprogramja, ami idén harmadik alkalommal indul el Magyarországon. A kezdeményezés a helyi magántulajdonban lévő vállalatok kiválóságának elismerésére és támogatására jött létre.

Minden országban egy rangos, független zsűri választja ki azokat a vállalatokat, amelyek Best Managed Companies – Kiválóan Vezetett Vállalatok minősítésben részesülhetnek.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Értéktőzsde, a Magyar Nemzeti Bank, az MGYOSZ és az OTP Bank a kezdetektől fogva együttműködő partnerei a programnak. A hazai program szakmai zsűrijét ezen vállalatok képviselői alkotják, akik szakértelmükkel segítik az összes résztvevő vállalatot" – mondta dr. Kóka Gábor, a Deloitte Private közép-európai vezetője.

A tavalyi évben 16 magyar cég érdemelte ki a Best Managed Companies (Kiválóan Vezetett Vállalatok) elismerést, ezzel csatlakozva a legjobban teljesítő vállalkozások globális közösségéhez:

· BioTechUSA-cégcsoport

· CÉH Zrt.

· DM-KER Nyrt.

· Dorsum Zrt.

· H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft.

· HELL ENERGY Magyarország Kft.

· Hunland Csoport

· Márka Üdítőgyártó Kft.

· Petrányi Autó Kft.

· Qualysoft Informatikai Zrt.

· Schiller Autó Család Zrt.

· Simon Plastics Kft.

· TOM-FERR Zrt.

· Tutti Kft.

· Vöröskő Kft. (Euronics)

· Wagner Solar Hungária Kft.

A programra azok a vállalatok (vagy csoportok) jelentkezhetnek, amelyek központi irányítása Magyarországon van, a többségi részesedések (min. 51%) közvetlenül vagy közvetve magyar magánszemélyek tulajdonában vannak és az éves bevételük eléri a minimum 20 millió EUR-t. Továbbá fontos feltétel, hogy a vállalat legalább 5 éve működjön és több mint 50 teljes munkaidős alkalmazottal rendelkezzen. A programra nem jelentkezhetnek jótékonysági és nonprofit szervezetek, nyilvános részvénytársaságok, ahol a részvények többsége közkézben van. Továbbá nem vehetnek részt pénzügyi intézmények (hitelintézetek, pénzügyi vállalkozások), biztosító társaságok, szerencsejátékkal foglalkozó társaságok, ahogy részben vagy egészben állami tulajdonban lévő társaságok sem. Kizáró feltétel az is, ha a vállalat (csoport) tevékenysége vagy üzleti hírneve nem egyeztethető össze a Deloitte értékeivel.

„A program során az összes résztvevő új szintre emelheti üzleti működését tekintet nélkül arra, hogy a program végén elnyerik-e a BMC minősítést, így a jelentkezéssel és a mentoring programban való részvétellel csak profitálhatnak a magyar magánvállalkozások" – tette hozzá dr. Bálint Gergely, a Best Managed Companies – Kiválóan Vezetett Vállalatok program operatív vezetője.

A program menete

A hazai magánvállalkozások egy online regisztrációs jelentkezési oldalon keresztül tudják jelezni részvételi szándékukat a programra. Azok a vállalatok, akik megfelelnek a jelentkezési feltételeknek, részt vehetnek a program második felében, a mentorprogramban. A mentorprogram a Best Managed Lab nemzetközi keretrendszerén alapul, ahol a mentorált vállalkozások képzett mentorok segítségével a program 4 területe mentén (stratégia, képességek és innováció, vállalatirányítás és pénzügyek, kultúra és elkötelezettség) átfogó mentoringban részesülnek. A Best Managed Lab teljesítését követően a mentorok segítségével a pályázók összeállítják a pályázati anyagot a független, külső zsűri számára. A zsűritagok áttekintik és értékelik a benyújtott pályázatokat, valamint kiválasztják a BMC minősítést elnyerő vállalkozásokat.

A Best Managed Companies (Kiválóan Vezetett Vállalatok) program nemzetközi háttere

A programot 1993-ban indították el Kanadában, ahol azóta is sikeresen működik és mára már az ország egyik vezető üzleti mentorprogramjának számít. Jelenleg összesen 48 országban van jelen, többek között az európai országok többségében, az Egyesült Államokban, valamint Dél-Amerika és Ázsia több országában.

A hazai programról bővebb információ a bestmanaged.hu oldalon érhető el.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!