Elhagyta a merevlemezt, amin 116 milliárd forintnyi bitcoint bányászott össze

Elhagyta a merevlemezt, amin 116 milliárd forintnyi bitcoint bányászott össze
Elhagyta dollármilliókat érő merevlemezét egy brit férfi, melyen 7500 bitcoin lapult. Nyolc éve próbálja megtalálni a szeméttelepen, de eddig nem járt sikerrel.

James Howells már biztosan megbánta, hogy 2013-ban kiselejtezte merevlemezeit, melyek aztán egy newporti szeméttelepre kerültek. A férfi azóta is kitartóan keresi azt a kis adathordozót, melyen az IFL Science szerint 7500 bitcoin lapul. A 24.hu számításai szerint ez 2013-ban 500 ezer fontot, vagyis körülbelül 219 millió forintot ért. A mai árfolyamon viszont 357 millió dollárt, azaz 116 milliárd forintot jelent.

Nem csoda, hogy Howells nyolc éve kitartóan keresi merevlemezét a körülbelül focipálya nagyságú szeméttelepen. 2013-ban a The Guardiannek azt mondta, nagyjából tudja hol keresse a lemezt, eddgi azonban nem járt sikerrel. A férfi mostanra belefáradt a keresésbe, de továbbra sem adja fel.

Az akcióhoz a helyi emberek segítségét is kérte már, akiknek milliós jutalmat ígért, ha segítenek neki megtalálni a milliárdos merevlemezt. A városi tanács azonban nem engedett önkénteseket a szeméttelepre.

Kérdés persze, hogy ha meg is találja a lemezt, az nyolc év után is olvasható lesz-e. Howells szerint ennek nem lesz akadálya.

Ha a lemezt mégsem sikerül megtalálni, a milliárdok örökre elvesznek, a bitcoin ugyanis a legtöbb kriptovalutához hasonlóan visszavezethetetlen, enélkül tehát nem lehet bizonyítani, hogy a férfi valóban ennyit bányászott össze nyolc évvel ezelőtt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!