Elemzők szerint a rossz kilátások miatt épp most kell bitcoint venni

Elemzők szerint a rossz kilátások miatt épp most kell bitcoint venni
Annak ellenére, hogy a különféle mutatók történelmi mélypontokra zuhantak és a kriptopiaci hangulat sem túl pozitív, sok kriptopiaci elemző úgy gondolja, hogy most érdemes beszállni a bitcoinba. Egyes elemzők szerint a jelenlegi mélyrepülés és elhúzódó eladási hangulat rövid távon maradni fog. Pont ezért most tökéletes lehet a helyzet arra, hogy a piaci trendekkel ellentétesen vásárolni kezdjünk.

A Galaxy Digital Group elemzési vezetője, Alex Thorn szerint még akkor is van a beszállásnak értelme, ha újabb mélypont jöhet a következő hetekben - írja a bitcoinbazis.hu. Ő egyszerűen a statisztikákat ragadta ki, amelyek szerint azon kereskedők, akik a bitcoin története során hasonló helyzetben vásárolni kezdtek, nagyjából egy hónap múlva már profitot értek el. Becslése szerint egy újabb eladási hullám esetén is 17 ezer dollár lenne az a támasztási szint, ami alá nem zuhanna be az árfolyam. Jelenleg a cikk írásakor egyébként alig valamivel 20 ezer dollár felett kereskednek a bitcoinnal. A hagyományos pénzügyi piacokkal együtt a kriptopiacokon is kemény évet élhetünk meg. Miközben az infláció is az egekbe szökött a kamatlábakkal együtt. A bitcoin 50% felett veszített az értékéből idén, míg a tavalyi novemberi csúcshoz képest harmadára csökkent a teljes kriptopiac piaci kapitalizációja.

Mindezek ellenére egyre több elemző véli úgy, hogy most érdemes beszállni a bitcoinba. A BTC jelenleg a 200 hetes mozgóátlag alatt kereskedik, ami úgy 23 ezer dollár lenne. A múltban ez az indikátor mindig megmutatta, hogy mikor érdemes egy nehezebb időszak során beszállni. A 2015-ös medvepiac, a 2018-as piaci mélypont és a 2020-as, pandémiához köthető összeomlásnál is ezt mutatta a 200 hetes mozgóátlag. Aki ilyen esetben beszállt az elmúlt alkalmak során, egy hónapon belül profitot szerzett. Persze ez nem jelenti azt, hogy mindig így is lesz. Hiszen most minden korábbinál volatilisebb az összes piac és olyan gazdasági folyamatok zajlanak, amelyek felülírhatják ezeket a statisztikákat.

Jelenleg egyébként még az elemzők és kereskedők többsége is iszonyúan borúlátú. Mondhatni sorban állnak a BTC-tulajdonosok, hogy eladhassák coinjaikat. A határidős piac statisztikái is azt mutatják, hogy a közeljövő igen sötét a kriptopiacok számára. A bitcoin árának csökkenésére spekuláló ProShares Short Bitcoin ETF (BITI) komoly tőkét kapott az elmúlt napokban, míg a többi bitcoin alapnál inkább a kivonás volt a jellemző.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: bitcoin