Egy újabb legendás befektető állt be a bitcoin mögé

Egy újabb legendás befektető állt be a bitcoin mögé
Bill Miller neve talán kevésbé ismert Magyarországon, pedig egy rendkívül sikeres és híres befektetőről van szó. Értékalapú befektetései voltak és vannak zömében, ami azt jelenti, hogy főleg olyan eszközökbe szeretett fektetni, amelyek ára a valódi értékük alatt volt. Jelenleg a saját, Miller Value Partners néven futó cégét irányítja, előtte hosszú éveken át az 1899-ben alapított Legg Mason Capital Managementet vezette. Volt olyan portfoliója, amellyel 1991 és 2005 között folyamatosan verte az S&P 500 indexét.

Nemrégiben interjút adott, amelyben felfedte, hogy már 2014-ben befektetett bitcoinba és azóta folyamatosan vásárol a legnagyobb kriptovalutából - írja a bitcoinbazis.hu. Elég korrektül összefoglalta napjaink befektetői gondolkodását a bitcoin kapcsán. Szerinte ugyanis sok befektető olyan befektetést keres, aminek hosszú sikeres története van profit szempontjából vagy még nem annyira ismert. Közben pedig bármilyen összeomlás esetén biztosítva van a befektetésünk és akár 10-szeres profitot is kivehetünk belőle. Miller pedig jól megfogalmazta, hogy ilyen nincs. Viszont a bitcoin számos más okból is jó befektetési lehetőség.

Azt is elismerte, hogy a korábbi pénzügyi stratégiájával ellentétes az, hogy bitcoinba fektetett. A személyes vagyonának 50%-a van jelenleg bitcoinban és néhány más kriptovalutában, aminek a fő okát pont a decentralizációban látja. Ugyanis egyetért azzal a gondolkodással, amely szerint a bitcoin azért jó, mert az instabil gazdaságokban a hiperinfláció, a bankok államosítása ellen is tökéletesen véd. Azt is meg lehetett tudni az interjúból, hogy még alig pár száz dollárért vette az első bitcoinjait, de aztán 30 ezer dollárért is jól bevásárolt a kriptovalutából.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: bitcoin, Bill Miller