Egy magyar férfi trükközött a kriptovalutával, 50 milliós kárt okozott

Egy magyar férfi trükközött a kriptovalutával, 50 milliós kárt okozott
Egy 27 éves magyar férfi kihasználta a kriptovaluta-tőzsde rendszerhibáját, melynek köszönhetően a tárcáján lévő kripto sokszorosának megfelelő összeget tudott előállítani. Nyomozást indítottak ellene.

Egy kriptovaluta-tőzsde tulajdonosa még márciusban tett feljelentést, miután gyanús tranzakciót észlelt. A rendőrség nyomozást indított, melynek során kiderült, hogy a csalássorozat március 16-án kezdődött. A 27 éves Sz. Norbert Attila ekkor lépett be telefonjával a tőzsde felületére, és állította elő a tárcáján lévő kritptovaluta tizenhatszorosának megfelelő összeget, melyet három nappal később átutalt egy másik számlájára és értékesített. Az esetről a hvg.hu számolt be a police.hu hírei alapján.

Az akció sikerén felbuzdulva, a férfi újabb valutákat vásárolt, hogy a rendszerhibát kihasználva sokszorosítsa, majd eladja azokat. Március 20-án a frissen vásárolt kriptovalutát 546-szorosára növelte, azaz 53 389 329 forint kárt okozott a tőzsde üzemeltetőjének.

A 27 éves dunakeszi férfit gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség. A Nemzeti Nyomozóiroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya a különösen nagy kárt okozó csalás bűntett elkövetése miatt elrendelt nyomozást lezárta, a vádemelési javaslatot pedig megküldte a Budakörnyéki Járási Ügyészség részére.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!