Egy hetet kellett várni az Ötöslottó újabb telitalálatosára

Egy hetet kellett várni az Ötöslottó újabb telitalálatosára
Magyarország legismertebb lottójátékának július 9-i sorsolásán 1 játékos sikeresen eltalálta mind az öt kihúzott számot. A szerencsés nyertes így több mint 186 millió forinttal lett gazdagabb. A szombati sorsolás után további két játékos is örülhetett, hiszen ők nyerték meg a Jokert.

A 2022. év 27. játékhéten az Ötöslottón a 11, 35, 44, 47, 77-es számokat megjátszó szelvény tulajdonosának igazán boldog hétvégéje lehet, hiszen a július 9-i sorsoláson 186 831 310 forintot nyert. A szerencsés játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál.

A 100 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Legutóbb egy héttel ezelőtt, a július 2-i sorsoláson találta el egy szerencsés nyertes mind az öt kihúzott számot. Az egy héttel korábbi nyertes 356 millió forinttal lett gazdagabb.

Kép forrása: Szerencsejáték Zrt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!