Egész télen megújult prémium üzemanyag kínálattal várja az autósokat az ORLEN

Egész télen megújult prémium üzemanyag kínálattal várja az autósokat az ORLEN
Olyan prémium üzemanyagokat vezetett be hazai töltőállomásain az ORLEN, amelyek a téli időszakban is segítik a járművek optimális működését. A fejlesztések nyomán a VERVA 100 prémium benzin hozzáadott bioetanol helyett immár ETBE biokomponenst tartalmaz, az új, téli hónapokra optimalizált VERVA Diesel prémium gázolaj pedig a kifejezetten hideg időjárásnak is ellenáll, és megkönnyíti a hidegindítást akár -26 Celsius fokban is. Emellett továbbra is elérhetők a magas minőségű, tisztító hatással bíró EFECTA üzemanyagok is, amelyekkel akár -20 fokos fagyban is elindulnak a járművek.

Az extrém hidegtűrő képességet és a megfelelő motorműködést szem előtt tartva fejlesztették ki az ORLEN szakemberei azokat a prémium üzemanyagokat, amelyek összetétele az autó teljesítményét is növelheti, fogyasztását pedig optimalizálhatja. Az új, E10 jelölésű VERVA 100 prémium benzin tavaly novembertől nem tartalmaz hozzáadott bioetanolt, összetétele a speciális ETBE (etil-tercier-butil-éter) alapú biokomponenssel bővült. A bioetanollal ellentétben az ETBE nem köti meg a légkör nedvességtartalmát, ennek számos előnye van az üzemanyaghasználat szempontjából. Egyrészt az ETBE pozitív tulajdonságai által megnövekszik az üzemanyag eltarthatósági ideje, másrészt a jármű szén-dioxid-kibocsátása is csökken. Továbbá a legalább 100-as oktánszámú prémium üzemanyag a motor teljesítményének növelésére is alkalmas lehet, amellett, hogy a vezetési élményt is dinamikusabbá teheti. Azok az autósok sem fognak csalódni, akik az EFECTA 95 normál üzemanyagot választják, amely tisztító hatásával hosszabbíthatja meg a motor élettartamát.

A tél során a dízeles járművel közlekedő sofőrök is számíthatnak az ORLEN üzemanyagokra, melyek akár az extrém hidegben is biztosítják az elvárt magas teljesítményt. Az EFECTA Diesel -20, az új VERVA Diesel prémium gázolaj pedig akár -26 Celsius fokig biztosítja a motor zavartalan működését, így megkönnyítheti a járművek hidegindítását még a nagyobb fagyokban is, ami a tehergépjárművek esetében kiemelten fontos. A prémium üzemanyag a téli mínuszokban is megfelelően áramlik az üzemanyagrendszerben, így a motor teljesítménye, a nyomatéka és a fogyasztása sem romlik. Mindemellett az ORLEN prémium benzinjéhez hasonlóan a VERVA Diesel eltarthatósági ideje is megnövekedett az üzemanyagot stabilizáló adalékanyagok révén, így az autó téliesítését és időleges pihentetését is lehetővé teszi.

„Minden autós számára fontos, hogy járművére a legzordabb időjárás esetén is számíthasson, legyen szó akár nyári hőségről vagy téli fagyokról. A hidegebb hónapokban forgalmazott prémium üzemanyagaink révén vásárlóink a dermesztő reggeleken is gond nélkül indíthatják be járműveiket, útközben pedig átélhetik a dinamikus vezetés élményét. Az üzemanyagfejlesztések során természetesen a környezetvédelmi szempontokat is maximálisan szem előtt tartottuk, hiszen célunk, hogy az autózással egyre kevésbé terheljük a bolygónkat.” – mondta el Jaroslaw Szeliga, az ORLEN magyarországi ügyvezetője az új üzemanyagok bevezetése kapcsán.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!