Donald Trump NFT-je hatalmasat ment 12 óra alatt

Donald Trump NFT-je hatalmasat ment 12 óra alatt
Nem is olyan régen, pár nappal ezelőtt nagy bejelentésről írt a korábbi amerikai elnök, Donald Trump a Truth Social platformján.

Ez utóbbi platformhoz azután csatlakozott, hogy korábban kitiltották a Twitterrel. Akkor rengetegen találgatásokba bocsátkoztak, hogy mi lehet ez a nagy bejelentés. És bár sokan azt várták, hogy bejelenti az alelnökét a 2024-es elnökválasztásokra, a nagy bejelentés az volt, hogy megjelent a hivatalos Trump-témájú NFT gyűjtemény. Ezt maga az ex-elnök erősítette meg egy Truth Social posztban csütörtökön - írja a bitcoinbazis.hu.

Trump NFT-jének sikere elég egyedi mostanában

Az egykori elnök egyébként nem az NFT szóval hivatkozik a nem helyettesíthető tokenekre, hanem inkább digitális kártyákként. A Trump-NFT-kből végül 45 ezer darab került létrehozásra a Polygon blokkláncán, darabját pedig 99 dollárért lehetett megvenni. Aztán az összes “kártyát” eladták 12 óra alatt az OpenSea adatai alapján. Ez azt jelenti, hogy 4,45 millió dolláros bevétel jött létre ilyen rövid idő alatt. Ráadásul a készítők a további másodlagos eladások után is kapnak majd még 10%-os jogdíjat. És mivel eddig csak az OpenSea platformján további 5,2 millió dollárért kereskedtek a Trump NFT-kkel, a 4,45 milliós bevétel további 520 ezer dollárral növekedett. Azért azt tegyük hozzá, hogy itt nem Trump-rajongók a felvásárlók, hanem spekulánsok. Ezt igazolja az is, hogy most a legolcsóbb Donald Trump Kártya 650 dollárba kerül.

A gyűjtemény létrehozásában segédkező NFT INT cége szerint a bevételből nem kerül egy dollár sem a 2024-es elnökválasztási kampány költségvetésébe. Ha hinni lehet a cég honlapjának, akkor itt inkább egy jogdíjas ügyletről van szó. Tehát Trump bizonyos összegért engedélyezte a vállalatnak a neve, képe és minden más rá jellemző egyediség használatát. Persze ez a mostani fellángolás eléggé egyedinek tekinthető jelen időszakban. A gazdasági nehézségek, infláció és az emelkedő kamatlábak mind súlyosan érintették az NFT-k piacát. A májusban még havi 2,5 milliárd dolláros forgalmat bonyolító OpenSea novemberben csak 250 millió dolláros forgalmat bonyolított. És egyébként ezek a Trump-kártyák nem csak szimplán spekulációra jók. Akinek 45-nél több ilyen kártyája van, ő már biztosan elmehet egy floridai gálavacsorára, ahol Trump is beszédet fog mondani. Plusz egy nyereményjátékon vesznek részt a tulajdonosok és a győztes egy személyes találkozót nyer Trumppal.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Donald Trump, NFT