Dollármilliárdokat bukott az Apple

Dollármilliárdokat bukott az Apple
A negyedik üzleti negyedév adatai alapján az Apple dollármilliárdokat bukott azon, hogy nem tudott komponenseket beszerezni partnereitől. Az adatok azért így sem festenek rosszul.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója október 28-án tartotta meg beszámolóját a negyedik negyedéves eredményekről, amiből kiderült, hogy a félvezetőipar ellátási nehézsége és a chiphiány mostanra a cég összes termékét érinti, ez pedig a pénzügyi statisztikákban is kifejeződik. Úgy tűnik, hogy az Apple hatmilliárd dollárt veszített az ilyen jellegű nehézségek miatt – írja a 24.hu a HWSW hírei alapján.

A céget azért nem kell félteni, ezt leszámítva minden területen növekedést produkált. Éves árbevétele 29 százalékkal, 83,4 milliárd dollárra nőtt, a profit pedig 60 százalékkal növekedett, vagyis 20,51 milliár dollárra emelkedett.

Az eladott eszközök területén is növekedő számokat látunk. Az iPhone-eladásokból származó bevétel 38,9 milliárdra, a tartozékokból befolyó árbevétel pedig 8,8 milliárdra nőtt. Az iPadek és Macek is jó kis bevételt termeltek. Az előbbi konkrétan 8,3, az utóbbi 9,2 milliárdnyit.

Ami a szolgáltatásokat illeti, a cégnek ott sem lehet oka panaszra, hiszen az ebből származó bevétel több, mint 18,3 millió dollár volt. Szolgáltatásaira 745 millióan fizettek elő a negyedév végére, a bázis pedig 45 millió fizetős ügyféllel bővült.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!