Coinbase CEO: A bitcoin lehet a világ tartalékvalutája

Coinbase CEO: A bitcoin lehet a világ tartalékvalutája
A Coinbase vezérigazgatója úgy véli, hogy a bitcoin lehet az új globális aranystandard, amely újra megerősíti a nyugati versenyképességet a Kína által támasztott növekvő kihívással szemben.

A legutóbbi interjúban a Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong megosztotta véleményét a kriptopiac jelenlegi helyzetéről és a vállalata jövőjéről. Ray Dalio The Changing World Order (A változó világrend) elméletét is kommentálta, mondván, ha a kriptók elterjedtsége tovább növekszik, akkor egy új világrend jöhet létre, egy decentralizált Nyugat, amely egy centralizált Kelettel versenyez - írja a bitcoinbazis.hu.

A jelenlegi medvepiacot a korábbiakkal összehasonlítva a Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong legutóbbi interjújában elmondta, hogy ezúttal egészen más helyzet. A kriptovalutákat ma már sokkal több helyen használják, mint a korábbi években. Ráadásul ezúttal a főbb kriptopénzek esetében nem történt 85%-os árfolyamesés a történelmi csúcsokhoz képest.

A jelenlegi medvepiacot Armstrong a makrogazdasági környezetben zajló eseményeknek tulajdonítja. A befektetők hajlamosak voltak a kockázatos technológiai részvényekhez hasonlónak tekinteni a kriptopénzeket és azonnal szabadulni próbáltak tőle. Emellett azonban megjegyezte, hogy a kriptopénzek teljes piaci kapitalizációjának valószínűleg 5-10-szeresére kellene növekednie ahhoz, hogy az eszközosztály az infláció elleni fedezeti eszközzé váljon – ezt a nézetet egyes kriptoszakértők általánosan támogatják.

A kriptotél idején a vezérigazgató megjegyezte, hogy cége az innovációra és az új termékek fejlesztésére fog összpontosítani. A tőzsde egy továbbfejlesztett decentralizált tárcán dolgozik, amely nemcsak a tranzakciók lebonyolítására szolgál, hanem olyan funkciókat is tartalmaz, mint a személyes identitás vagy egy profiloldal.

A pénzügyi terméken túl a tárca egy közösségi média platform is lehetne, ahol például kommentelni lehet, emellett művészek és zenészek mutathatják be műveiket. Véleménye szerint az új tárca az internet következő generációjához, a Web3-hoz fog kötődni. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: bitcoin, valuta