Az ENSZ Fejlesztési Programja vezető PR-szakemberekkel közösen küzd a klímaválság ellen

Az ENSZ Fejlesztési Programja vezető PR-szakemberekkel közösen küzd a klímaválság ellen
Az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programja (UNDP) nyilatkozatot írt alá a PR-ügynökségeket tömörítő globális szövetséggel, az International Communications Consultancy Organisation-nel (ICCO) a klímaválság elleni harcól és a fennálló kommunikációs kihívások kezeléséről.

A UNDP az Egyesült Nemzetek legnagyobb ügynöksége, amely 170 ország 6 000 projektjével irányítja az éghajlatváltozás elleni küzdelmet. Az ICCO az országos PR-szervezeteket tömörítő szövetség, 40+ országban több mint 3000 ügynökségi taggal.

A UNDP és az ICCO közötti partnerség keretein belül létrejön az éghajlatváltozást érintő kommunikációval foglalkozó munkacsoport (Climate Comms Taskforce – CCT). A munkacsoport élén Chris Pratt, a PRCA (az Egyesült Királyság PR- és kommunikációs szövetsége) éghajlatvédelmi kommunikációs csoportjának tagja és Boaz Paldi, a UNDP kreatív igazgatója áll.

A Magyar PR Szövetség (MPRSZ) az ICCO teljes jogú tagjaként részt vett az előkészítő beszélgetéseken, és a kampányprogramok megvalósításában is szerepet fog kapni.

A most létrejött munkacsoport új tagjait az ICCO az elkövetkező hetekben fogja bemutatni. A partnerség létrehozása jelentős jelzés az UNDP arra vonatkozó szándékáról, hogy a kreatív PR-szakemberek készségeire és szakértelmére támaszkodva éghajlatváltozással kapcsolatos, hatékony üzeneteket juttasson el a közösségekhez világszerte.

A munkacsoport a világ legjobb éghajlatvédelem-politikai kommunikátorait és PR-stratégáit igyekszik majd felhasználni egy sor kampány és aktivitás megvalósításához, amellyel célja, hogy több kulcsfontosságú, globális piacot ösztönözzön cselekvésre. Ennek a célnak megfelelően a PR szakemberek következő generációjának szóló, az ICCO által rendezett Next Generation PR World Cup témáját is az együttműködés mentén határozták meg.

Grzegorz Szczepanski, az ICCO elnöke elmondta:
"Az éghajlatváltozás korunk egyik legkritikusabb ügye globális szinten - és úgy hisszük, hogy a probléma megoldása iparágunk feladata. Az ICCO régóta támogatja a Fenntartható Fejlődési Célokat (SDG), és elismeri azok jelentőségét. A meghatározó üzeneteknek a legkülönbözőbb földrajzi és demográfiai területeken kell hatnia az emberekre. A partnerséggel a UNDP elismeri, hogy a PR-kommunikációs szakértelem központi szerepet tölt be a szervezet céljainak elérésében. Az ICCO tagjai részéről pedig megerősítés – arról, hogy milyen erővel rendelkezünk a valódi változás eléréséhez. Büszkék vagyunk arra, hogy támogathatjuk ezt az ügyet."

Boaz Paldi, a UNDP kreatív igazgatója elmondta:
"A PR szerves részét képezi az éghajlatváltozás elleni küzdelemnek, ezt elismerik a tudósok és az olyan globális intézmények is, mint a UNDP. Az ICCO-val való partnerség hozzájárul a globális médiafigyelem és a kampányaink iránti elkötelezettség növeléséhez, valamint a UNDP üzeneteinek a helyi piacokon, helyben is érthető módon történő közvetítéséhez. Az ICCO ügynökségeken átívelő, nemzetközi stratégiai terve alapvető fontosságú lesz munkánk sikeréhez. Ez egy olyan hosszú távú együttműködés, amelynek ápolása a bolygó javát szolgálja.”

Sztaniszláv András, az MPRSZ elnöke hozzátette:
“A közeljövőben több olyan kampány is indul, amelyekben magyar szakemberek is részt vehetnek majd. A programmal leginkább nem a kreatív kampányokra, hanem a társadalmi narratíva megváltoztatására fókuszálunk, illetve nem vállalati célokért dolgozunk, hanem azért, hogy pozitív társadalmi és környezeti hatást érjünk el.”

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!