A nők szerepe az ingatlanpiacon is kulcsfontosságú

A nők szerepe az ingatlanpiacon is kulcsfontosságú
A teljes lakosságon belül közel 52 százalékos a nők aránya a lakcímnyilvántartás legfrissebb adatai szerint. Vannak azonban olyan városok, települések, kerületek, ahol még magasabb az arány - derül ki az ingatlan.com nőnapi összeállításából, amely bemutatja, hogy a hölgyek kulcsfontosságú szerepet töltenek be a lakáspiacon is.

Ahol még nagyobb figyelmet érdemelnek a nők

Az összes települést nézve lakosságarányosan a Zala vármegyei Kisvásárhelyen él a legtöbb nő, 63 százalékos az arányuk. Ebből a szempontból a Vas vármegyei Hegyhátsál, a Somogy vármegyei Porrogszentpál és a borsodi Irota van még az élbolyban 59-58 százalékos női lakossággal. A szóban forgó települések közül jelenleg csak Irotán hirdetnek eladásra lakóingatlanokat. Ezeknek az átlagos négyzetméterára megközelíti a 600 ezer forintot, ami a vármegyei átlag közel dupláját teszik ki.

Mi a helyzet a fővárosban és a vármegyeszékhelyeken?

A fővárosban Zuglóban a legmagasabb, 54 százalékos a női lakosság aránya, ami az eladó lakóingatlanokra érkező érdeklődések száma alapján a harmadik legnépszerűbb kerület. Ebben a városrészben összesen több mint 2300 használt lakóingatlan szerepel a kínálatban, amelyek átlagos négyzetméterára 948 ezer forint. A vármegyeszékhelyek közül Eger viszi a prímet, ahol a teljes lakosság 54 százalékát adják a nők. Heves vármegye székhelyén több mint ezer lakóingatlan van eladósorban, átlagos négyzetméteráruk 621 ezer forint.

Az ingatlanpiacon betöltött szerepük is kulcsfontosságú

Az otthonteremtésben kiemelt szerepet töltenek be a hölgyek, mert az ingatlan.com-ot látogató havi 3,5 millió felhasználó 60 százalékát ők teszik ki. A nők ingatlanpiaci jelentőségét jól szemlélteti, hogy ugyanez az arány figyelhető meg a lakáshirdetőket telefonon vagy szöveges üzenetben felkereső felhasználók körében is.

 

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: nők, ingatlanpiac