A nők optimisták a bitcoin jövőjét illetően

A nők optimisták a bitcoin jövőjét illetően
A Bitcoin elfogadásáról szóló korábbi tanulmányok jelentős nemi különbségek problémáját mutatták. Azonban a Spiral új kutatása rávilágít egy változó valóságra, amely alapján kiderül, hogy a nők sokkal érdekeltebbek a témában, mint ahogyan azt gondolnánk. A tanulmány rámutat a nemi különbségek elhalványodására a kriptotérben.

A globális tanulmány 24 olyan nőtől gyűjtött adatokat, akik a bitcoin és a kripó területén dolgoznak. Ezen túl még 17 nőtől, akik még soha nem használták a BTC-t, de tisztában vannak létezésével - írja a bitcoinbazis.hu. Mindannyian kilenc olyan, az Egyesült Államokon kívüli országból származnak, ahol a kriptók magas elfogadottsági arányt mutatnak. Továbbá megkérdezett 1030 férfit és nőt, akik hasonló demográfiai jellemzőkkel rendelkeznek ugyanabból az országból, és 50/50 arányban vannak jelen a nemek között.

Ezzel a módszertannal azt akarták megtudni, “hogyan vélekednek a nők a bitcoinról, és miben különbözik a megítélésük a férfiakétól”. A tanulmány számos érdekes megállapítást hozott, amelyek közül az egyik, hogy “a bitcoinhoz való hozzáállás nagyjából azonos a nemek között”.

“Felmérésünk azt mutatta, hogy a férfiak és a nők hasonlóan pozitívan vélekednek a bitcoin biztonságáról. Egyformán hisznek abban, hogy a bitcoint olyanok számára hozták létre, mint ők”.

A jelentés idézi a SoFi és a Fidelity korábbi tanulmányait, amelyek azt mutatják, hogy állítólag “a nők kockázatkerülőbbek a férfiaknál a hagyományos befektetési módszerekkel kapcsolatban“. A Spiral adatai azonban ennek ellentmondanak. A tanulmányból ugyanis az derült ki, hogy a megkérdezett nők hajlandóbbak pénzügyi kockázatokat vállalni, mint a férfiak.

Kiderült, hogy a nők rengeteg kutatást végeznek, mielőtt úgy döntenének, hogy Bitcoinba fektetnek. Ennek oka, hogy sokan közülük nem értik teljesen, és nem is bíznak benne teljesen. A pozitív hír az, hogy a jelenlegi bizalomhiány nem akadályozza meg őket abban, hogy befektetésként fontolóra vegyék. Sokkal inkább arra készteti őket, hogy előbb meggyőződjenek, további információkat gyűjtsenek, és széles tudáskörrel vágjanak bele a befektetésbe.

“Több nő, mint férfi számolt be arról, hogy “sok” kutatást szeretne végezni, mielőtt fontolóra venné a bitcoin vásárlását. Ugyanakkor azt is hallottuk, hogy a nők optimisták a bitcoin jövőjét illetően, és nem ellenzik a bitcoin megvásárlását, amint meggyőződtek arról, hogy megértették azt”.

A legnagyobb problémának egyelőre az tűnik, hogy nem olyan könnyű tájékozódni róla, mint amilyennek látszik. Ha valaki a kriptokörön kívül van, a blokkláncról szóló információk nem jutnak el olyan könnyen, és úgy tűnik, csak egy általános ismeret jut el a tömegekhez.

“A központi forrás hiánya miatt a térbe belépő kezdőknek sokat kellett találgatniuk, hogy összekapcsolják a különböző forrásokat. A technikai háttérrel nem rendelkező nőknek nehézséget okozott olyan információk megtalálása, amelyek szilárd meggyőződést adhatnának nekik.”

Az egyik megkérdezett nő megjegyezte: “A probléma az, hogy annyira érdeklődőnek kell lenni, hogy az embernek ki kell mozdulnia a komfortzónájából. Ha nem a te köreidben mozog, az információ nem jön magától értetődően”. Ugyanez a nigériai nő azonban nagy reményeket fűz a Bitcoin jövőjéhez, mint a jelenlegi pénzügyi rendszer megoldásához.

“Minden nap a bitcoinról álmodom. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de volt néhány rossz ember, akik kihasználják a pénzintézetek felépítését”.

Ha a rés valóban a tájékozódás miatt van még jelen, ez egy olyan probléma, amely idővel megoldódik. Sok női híresség csatlakozik a kriptovilághoz, és ha már bent vannak, vannak erős, befolyásos nők, akik felkelthetik az újonnan érkezők figyelmét és inspirálhatják őket. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: bitcoin, tanulmány