A cégvezetés extrém sport lett!

A cégvezetés extrém sport lett!
Az elmúlt 10+ év elkényeztetett bennünket. Kiszámítható körülmények, alacsony kamatok, következetes fejlődés. Aztán jött a COVID és mire magunkhoz tértünk volna, Putyin háborút indított Ukrajnában. Mostanra elmondható, hogy a cégvezetés extrém sport lett, amikor változó körülmények között kell tűpontos döntéseket hozni. A döntések tétje is megnőtt. Ma a rossz döntések kockázata magasabb, mint korábban. Éppen ezért nem mindegy, mi alapján döntünk?

2020 tavaszán mindenki új helyzetbe került. A körülmények szélsőségesen megváltoztak, és a cégvezetők alkalmazkodási képességének jelentősége megnőtt. Mivel állunk szemben? Meddig fog tartani? Mennyi tartalékra lesz szükség? Ilyen és ehhez hasonló kérdések tömkelege röpködött a levegőben. Egymástól vártuk a választ. Mivel kész programja senkinek nem volt, maradt az, hogy aki egy lépéssel előrébb volt segített a többieknek.

A Bizalmi Kör Vezetői Klub ekkor már közel 40 mestermind csoportot fogott össze, és talán akkor tapasztaltuk először, hogy a tapasztalatmegosztásnak ilyen szélsőséges körülmények között mekkora jelentősége van. Hétről hétre ültek össze a 6-8 fős mestermind csoportok, minden cégvezető hozta a dilemmáit és a legjobb megoldásait, és így tettek együtt óriási lépéseket. A tapasztalatok érdek nélküli megosztása igazi üzleti erőforrássá vált, ami adott esetekben a túlélésről döntött, de volt, hogy “csak” a depresszióból rángatott ki egy-egy cégvezetőt.

Ekkor döntöttük el, hogy a tapasztalat megosztásnak kell egy “csúcs esemény”, és így született meg 2020-ban a Trust Summit! Akkor a fő szlogenünk ez volt: 0% megmondó ember, 100% vezetői tapasztalat! Talán ennek a küldetésnek is köszönhető, hogy a Bridge Hungary 2021-ben a Trus Summitot díjazta a “Legjobb Covid hatására létrehozott közösségi platform” kategóriában!

2022-ben sem egyszerűbb a helyzet. Túl a COVID-on, és a már épp akartunk nyomni egy padlógázt előre, amikor Putyin úgy döntött, bevonul Ukrajnába. Addig nem voltunk tisztában vele, hogy az EU autóiparának mennyire fontos része Ukrajna. Azt is csak kevesen tudták, hogy a Európa búzatermesztésének 19%-át az EU adja, és nem volt a mindennapjaink része, hogy 2-5x -ére drágulhat az energia, ami egy egész kontinens gazdaságát letérdelteti.

Szóval itt állunk újra. Szélsőségesen változó körülmények között. Nem tudjuk, mi vár ránk, csak azt, hogy mindig lesz valaki, aki egy lépéssel előrébb van ebben a folyamatban. A reakcióidő jelentősége tovább nő. Az idei Trust Summit erről (is) fog szólni.

Olyan nevek osztják meg a legfrissebb tapasztalataikat, mint Tibor Dávid a Masterplast tulajdonosa, Fazekas Bálint az Euronics kereskedelmi igazgatója, Patai Zoltán a Foodpanda (korábbi) vezetője vagy Endrei Kiss Judit a Tettel korábbi HR igazgatója. A Workshopokon Egerszegi Krisztián a MiniCRM vezetője és Pongor Juhász Attila segíti a vállalkozókat, arról pedig, hogy minél több konkrétummal térjünk haza a PlanAll gondoskodik.

A Trust Summit az év elsőszámú cégvezetői konferenciája, ami idén azt tűzte ki célul, hogy minden cégvezetőt felkészítsen a lehetetlenre IS!
2 nap, 30+ előadó, 4 workshop és 800+ cégvezető vár ránk a Groupama Arénában.

Gangel Péter - Ügyvezető üzenete
Minden év fénypontja a Trust Summit! Lenyűgöz az a nyitottság amivel a cégvezetők egymás kihívásai felé fordulnak, és óriási öröm látni, hogy Magyarországon kibontakozóban van egy olyan üzleti kultúra, ami az együttműködésen alapul. Ez eddig példa nélküli volt kishazánkban. Tudom, hogy nem könnyű két napra kivonulni a darálóból, de pont ennek a felelőssége inspirál arra bennünket, hogy olyan két nappal ajándékozzuk meg a cégvezetőket, ami egyértelműen megéri a befektetett időt. Talán nem véletlen, hogy az ország kiemelkedő cégvezetőinek naptárjában ott a Trust Summit!

Ez a két nap, amikor végre tényleg a cégeden dolgozol! Ne hagyd ki.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!