A bálnák kezében összpontosul a bitcoin kínálat 45,6%-a

A bálnák kezében összpontosul a bitcoin kínálat 45,6%-a
Úgy tűnik a bitcoin bálnák kihasználják az alacsony árfolyamot, havonta átlagosan 140 ezer BTC-t vásárolnak a medvepiacon.

A Glassnode kriptoelemző platform adatai szerint a bitcoin bálnák kihasználják a mostani medvepiaci helyzetet, és folyamatosan vásárolnak a kriptovalutából - írja a bitcoinbazis.hu. Ezek a folyamatos felvásárlások vezettek ahhoz, hogy mára a bálnák a piaci kínálat 45,6%-át birtokolják, ez az arány pedig várhatóan még tovább fog nőni, ugyanis ezek a befektetők havonta átlagosan 140 ezer BTC-t vásárolnak közvetlenül a tőzsdékről. Bitcoin bálnáról egyébként akkor beszélünk, ha a befektető több mint 1000 BTC-vel rendelkezik.

A bálnák bitcoin felhalmozása áprilisban kezdődött, és még most is tart, amikor a kriptovaluta árfolyama 20 ezer dollár alatt van. A felhalmozás mértéke már meghaladta mind 2020, mind 2021 második félévének számait, viszont elmarad 2021 első félévétől. A 45,6%-os arány egyébként 8,69 millió bitcoint jelent, ami történelmi csúcsnak tekinthető, a mostani tendenciából kiindulva pedig a bálnák birtoklásának aránya még tovább fog nőni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: bitcoin