A Vodafone Alapítvány 55 millió forinttal támogatja a segélyszervezetek munkáját, továbbá WiFi hotspotokkal, telefontöltő-állomásokkal segíti a menekülteket

A Vodafone Alapítvány 55 millió forinttal támogatja a segélyszervezetek munkáját, továbbá WiFi hotspotokkal, telefontöltő-állomásokkal segíti a menekülteket
A Vodafone Magyarország Alapítvány összesen 55 millió forinttal támogatja a segélyszervezetek – többek között a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – munkáját. Emellett a közvetlen segítségnyújtás érdekében a legfontosabb helyszínekre (határátkelőhelyek, vasútállomások) WiFi hotspotokat és telefontöltő-állomásokat telepítenek, hogy megkönnyítsék az információhoz való hozzájutást és a kapcsolattartást az Ukrajnában maradt családtagokkal. A vállalat a dolgozók számára is lehetőséget biztosít a segítségnyújtásra: a Vodafone munkatársai pénzbeli és tárgyi adományokat is felajánlhatnak, továbbá önkéntes munka keretében is segíthetnek.

Reagálva az ukrajnai helyzetre a Vodafone azonnali lépéseket tesz a háborúban érintettek támogatására. A Vodafone Group Foundation 55 millió forintot biztosít a Vodafone Magyarország Alapítvány számára, amely összeggel a helyi segélyszervezetek – többek között a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – munkáját támogatják. A szervezetek a menekültek mindennapi ellátását biztosítják a felajánlott összegből.

A Vodafone közvetlenül a menekülteknek is szeretne segítséget nyújtani a mobiltechnológia nyújtotta lehetőségeivel, szolgáltatásaival. Ennek érdekében WiFi-hotspotokat és készüléktöltő-pontokat telepítenek a legfontosabb és legforgalmasabb helyszíneken: vasútállomásokon (Nyugati és Keleti pályaudvaron, továbbá a záhonyi pályaudvaron), valamint a határátkelőhelyeken (Tiszabecs, Beregsurány), hogy az ide érkező menekültek számára könnyebbé tegyék a kapcsolattartást és az információhoz való hozzájutást. A vállalat a tranzithelyszínek mellett menekültszállókra is juttat el WiFi hotspotokat.

Az előbbiek mellett a Vodafone a dolgozóknak is lehetőséget biztosít a segítségnyújtásra. Ennek megfelelően a kollégák havi fizetésükből egy általuk meghatározott összeget ajánlhatnak fel, ami egy segítségnyújtási alapba kerül. Emellett állandóan frissülő információkkal segítik azokat a kollégákat, akik tárgyi adományt szeretnének eljuttatni a rászorulóknak. Akik pedig fizikai önkéntes munka keretében segítenének, a vállalat támogatásával részt vállalhatnak a menekültek utaztatásában, akár munkanapon is, de részt vehetnek más, pl. tárgyi adományokat célbajuttató logisztikai feladatokban is. A szolgáltató kezdeményezéséhez csatlakozott a VOIS (a Vodafone Budapesten működő nemzetközi szolgáltató központja) is, akik adománygyűjtő akciót szerveztek.

„Legmélyebb sajnálatunkat, fájdalmunkat és együttérzésünket fejezzük ki a háborúban érintett lakosság, minden érintett honfitársunk, ügyfelünk és dolgozónk iránt, szívünk mélyéből reméljük a béke mihamarabbi eljövetelét. A Vodafone-nál minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a magunk eszközeivel, a lehető leghatékonyabb módon segítsünk ezekben a rendkívüli, szomorú időkben.” – nyilatkozta Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

A Vodafone folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet és az igényeknek megfelelően, szakemberekkel egyeztetve további támogatást kíván nyújtani a következő időszakban, attól függően, hogy aktuálisan hol van rá a legnagyobb szükség.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!