A Twitter részvényesei jóváhagyták a 44 milliárd dolláros Musk-ügyletet

A Twitter részvényesei jóváhagyták a 44 milliárd dolláros Musk-ügyletet
A Twitter részvényesei megszavazták az Elon Muskkal kötött megállapodást, amelyben utóbbi 44 milliárd dollárért megveszi a céget.

A döntést egy rövid konferenciahívás keretében hozták meg a cég San Francisco-i központjának befektetőivel. Ez azt jelenti, hogy a Twitter most megpróbálja rákényszeríteni Elon Muskot a cég megvásárlására a bíróságon - írja a BBC nyomán a Marketingmorzsák.

A találkozót a Twitter korábbi biztonsági vezetője, Peiter Zatko robbanékony vallomása követte az Egyesült Államok szenátusa előtt. Áprilisban a Twitter beleegyezett, hogy eladja a céget a világ leggazdagabb emberének, Elon Musknak. Az üzlet azonban megbicsaklott, miután Musk azt állította, hogy a Twitter félrevezette a platformon található spam- és botfiókok számával kapcsolatban.

Azt mondta, hogy májusban már nem kívánja megvásárolni a céget, de a Twitter szerint Musk nem léphet ki az üzletből. A mai szavazás a Twitter jogi nyomozásának végét jelenthette volna, de a részvényesek most zöld utat adtak a cégnek Musk bírósági eljárására. Közvetlenül a részvényesi döntés előtt a Twitter egykori dolgozója, Pieter Zatko Washingtonban járt, és a szenátus igazságügyi bizottsága előtt tanúskodott állítólagos biztonsági hibákról.

Zatko korábban támogatta Elon Musk állítását, miszerint a platformnak több spam és hamis fiókja van, mint amennyit elismert. Múlt héten egy bíró azt mondta, hogy Musk ügyvédjei felhasználhatják a Zatko vallomását a bíróságon, még úgy is, hogy vallomása nagyrészt nemzetbiztonsági kérdésekre összpontosított, és hivatalosan nem kapcsolódik Musknak a Twitter megvásárlására irányuló megállapodásból való kilépésére tett kísérletéhez.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Elon Musk, Twitter