A Széchenyi István Egyetemben talált együttműködő partnerre a Készenléti Rendőrség

A Széchenyi István Egyetemben talált együttműködő partnerre a Készenléti Rendőrség
Együttműködési megállapodást írt alá a Széchenyi István Egyetem és a Készenléti Rendőrség (KR) ünnepélyes keretek között január 25-én a győri campuson. Ennek középpontjában a szakmai tapasztalatok kölcsönös megosztása áll, melynek részeként a KR Költségvetési Igazgatósága és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gyakorlati tudásával gazdagítja az oktatást, míg a felsőoktatási intézmény kutatásaival járul hozzá partnere tevékenységéhez.

A Széchenyi István Egyetem számára kiemelkedően fontos, hogy magas színvonalú, naprakész tudást biztosítson hallgatóinak az oktatás minden területén. Az intézmény ennek jegyében kötött megállapodást a Készenléti Rendőrséggel. Az együttműködésről szóló dokumentumot az egyetem részéről dr. Kovács Zsolt általános és oktatási elnökhelyettes és prof. dr. Smuk Péter, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar dékánja, míg a KR részéről dr. Tarcsa Csaba r. vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség parancsnoka és Jeney Áron r. ezredes, az NNI igazgatója írta alá az intézmény győri campusán.

A partnerség részeként a KR Költségvetési Igazgatósága, valamint az NNI segíti az oktatást, illetve lehetőséget biztosít az egyetem kutatói és oktatói számára kutatásokhoz szükséges vizsgálatok lefolytatására. A Széchenyi István Egyetem pedig megosztja tudományos eredményeit a KR gazdasági és bűnügyi szakembereivel, valamint szükség szerint szakértőt delegál annak munkacsoportjaiba és helyszínt biztosít a szervezet rendezvényeinek is. Az együttműködés célja a szakmai tapasztalatok folyamatos cseréje többek közt a kiberbiztonság, a jogalkalmazás, a kriminológia, az informatika, a gazdálkodás, valamint a projektmenedzsment területén. Az egyetem infrastruktúrája, valamint távközlésben és infokommunikációban felhalmozott tudományos ismeretei nagyban segíthetik a modern kori szervezett bűnüldözést, mely egyúttal innovatív kutatási lehetőségeket is nyit.

„Egyetemünk arra törekszik, hogy gyakorlatorientált képzéseket nyújtson a hallgatóknak, a munkaadók igényeire is reagálva, hozzájárulva a minőségi szakember-utánpótlás biztosításához. Elsősorban ezt a célt szolgálja a megállapodás. Köszönjük, hogy a Készenléti Rendőrség szakmai gyakorlatokkal, tudományos diákköri és szakdolgozatok segítésével, valamint munkatársainak az oktatásba való bekapcsolódásával támogatja hallgatóink még magasabb szintű képzését. A partnerség kiváló alapot ad a későbbi közös kutatásokhoz, kutatás-fejlesztési projektekhez is” – hangsúlyozta dr. Kovács Zsolt általános és oktatási elnökhelyettes.

„Az együttműködés révén olyan tudáscsere valósul meg intézményeink között, melyben a jogi kar kutatói és oktatói szakértelmünkkel hozzájárulnak a bűnmegelőzési és a bűnüldözési munkához, a Készenléti Rendőrség pedig gyakorlati tapasztalatai megosztásával segíti kutatásainkat és az oktatást. Hallgatóink egyedülálló országos gyakorlati hellyel is gazdagodnak, ahol a jog, a gazdaságtudomány és az informatika területén is kiváló szakmai tapasztalatokat szerezhetnek” – húzta alá prof. dr. Smuk Péter dékán.

„A rendőrségi utánpótlás, valamint a jól képzett munkaerő nagyon fontos a Készenléti Rendőrség számára, éppen ezért nagy örömünkre szolgál, hogy a Széchenyi István Egyetemben olyan partnerre találtunk, amely olyan széles körű szakmai tudásbázissal vértezi fel hallgatóit, amire bizton lehet építeni. Bízunk benne, hogy azokat az egyetemistákat, akik nálunk töltik el szakmai gyakorlatukat, vagy egy-egy projektünk kapcsán bepillantást nyernek a rendőrségi munkába, megfertőzi a kék vér, és diplomájuk megszerzése után nálunk fognak majd elhelyezkedni” – emelte ki dr. Tarcsa Csaba r. vezérőrnagy.

„Az NNI a rendőrség központi bűnügyi szerveként lefedi a magyar bűnüldözés teljes palettáját. A nálunk folytatott nyomozások kiemelt jelentőségűek akár a szervezett bűnözői körök érintettségei, akár a nemzetközi vetületei, akár a felderítéshez szükséges szakmaspecifikus ismeretek okán. Így garantálni tudjuk, hogy a nálunk szerzett tapasztalatokat széles körben kamatoztatni tudják majd azon hallgatók, akik a rendőri pályát választják” – mondta el Jeney Áron r. ezredes.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!