A Shell és a Scuderia Ferrari megújítja innovációs együttműködését

A Shell és a Scuderia Ferrari megújítja innovációs együttműködését
A Scuderia Ferrari és a Shell folytatja a csapat V6-os turbó-hibrid hajtású egységének tökéletesítése érdekében folytatott együttműködést is.

A partnerség következő fejezetében a Scuderia Ferrari és a Shell a versenypályán való siker érdekében végzett hatékony fejlesztési tevékenységen túlmenően olyan megoldások fejlesztéséhez és megvalósításához is hozzálát, amelyek támogatják a csapat karbonlábnyomának csökkentését és ezzel tágabb értelemben vett fenntarthatósági célkitűzéseik elérését.

A tervek illeszkednek a Formula 1 történetének első fenntarthatósági stratégiájához, amely nem kisebb vállalást fogalmazott meg, mint hogy a sport nettó karbonlábnyoma a nullával legyen egyenlő 2030-ra, ideértve a versenypályán és az azon kívüli tevékenységeket is. A világ legrangosabb autóverseny-sorozata idén újra visszatér Magyarországra, 2021. augusztus 1-jén a Formula 1 Magyar Nagydíjat Mogyoródon rendezik meg.

A Scuderia Ferrari és a Shell folytatja a csapat V6-os turbó-hibrid hajtású egységének tökéletesítése érdekében folytatott együttműködést, melynek termikus hatékonysága közel 50%, így az egyik leghatékonyabb motornak számít a világon. A két társaság szintén szoros együttműködésben dolgozik a jövő üzemanyagfejlesztésének meghatározása érdekében, ideértve a fejlett és fenntartható bioüzemanyagokat és szintetikus folyékony üzemanyagokat. Ezek további fejlesztése egyaránt hozzájárulhat a Formula 1 céljának eléréséhez. A versenypályán élesben vizsgázó technológiák és használatukból levont tanulságok idővel a közúti közlekedés kibocsátásainak csökkentéséhez is hozzájárulhatnak.

“A Ferrarival fennálló partnerségünk kifejezetten különleges innovációk létrejöttét tette lehetővé – olyanokét, amelyekre a Shell újra és újra támaszkodhat a vásárlóink részére kínált új üzemanyagok és kenőanyagok kifejlesztése során. Közös történelmünk most egy nagyon izgalmas korszakba lép, hiszen partnerségünket nem csak a versenypályán elérendő siker érdekében vetjük be, de annak érdekében is, hogy tisztább üzemanyagokat és kenőanyagokat fejlesszünk ki vásárlóink számára” - mondta el a partnerség megújítására reagálva Kapitány István, a Shell mobilitásért felelős globális alelnöke.

Fotó: Kapitány István, a Shell mobilitásért felelős globális alelnöke és Mattia Binotto, a Scuderia Ferrari csapatfőnöke

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Shell, ferrari, autó