A Samsung a CES 2024 kiállításon jelentette be a Teslával való együttműködését

A Samsung a CES 2024 kiállításon jelentette be a Teslával való együttműködését
A Samsung a CES® 2024 kiállításon mutatja be a Teslával közös szolgáltatásintegrációját. Az együttműködés eredményeként a vállalat SmartThings Energy szolgáltatásával olyan Tesla termékek is vezérelhetők, mint a Powerwall otthoni akkumulátor, a Solar Inverter (napelemes inventer) és a Wall Connector fali gyorstöltő, valamint az elektromos járművek. A Tesla nyílt API -jain keresztül megvalósuló együttműködés lehetővé teszi, hogy a SmartThings Energy a csatlakoztatható eszközök már eddig is széles körét tovább bővítse, és hozzájárul a Samsung azon céljának teljesítéséhez, hogy kényelmesebb, zökkenőmentes otthoni élményt biztosítson a felhasználóknak.

„A Tesla Energy ügyfelei – a Tesla alkalmazáson kívül – a SmartThings Energy szolgáltatással és a Samsung eszközökön keresztül is kezelhetik és nyomon követhetik otthonaik energiaállapotát, amely így még kiterjedtebb hozzáférést és kapcsolódási lehetőséget biztosít – mondta Chanwoo Park, a Samsung Eszközplatform Központ IoT fejlesztési csoportjának ügyvezető alelnöke és vezetője. – Ez az új együttműködés kulcsfontosságú mérföldkő abban, hogy megoldásunkat még szélesebb körben, a háztartási készülékeken túl is elérhetővé tegyük.”

A Samsung és a Tesla együttműködésének legfontosabb felhasználói előnye, hogy a SmartThings Energy a Tesla olyan mindennapi használatú eszközeihez csatlakozhat, mint a Powerwall energiatároló, a Solar Inverter (napelemes inverter), a Wall Connector (fali gyorstöltő) vagy az elektromos járművek. A SmartThings Energy az applikáción keresztül így kijelzi a felhasználók energiatermelésével, -tárolásával és -felhasználásával kapcsolatos információkat.

Emellett a felhasználók felkészültebben nézhetnek szembe az áramszünetekkel, és -kimaradásokkal, a SmartThings Energy és a Tesla applikáció Powerwall Storm Watch (viharfigyelő) funkciójának szinkronizálásának köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy szélsőséges időjárási események, akár tájfunok vagy erős havazás esetén a felhasználók a Tesla alkalmazás mellett a SmartThings segítségével is riasztást kaphatnak a csatlakoztatott Samsung tévéjükön és mobiljukon. Sőt, áramkimaradás előtt és alatt is aktiválhatják az MI energiamódot, hogy mozgósíthassák a Tesla Powerwallban tárolt tartalékenergiát.

A Tesla API-jának használata része a Samsung azon folyamatos törekvésének, hogy jelentős előrelépést tegyen a Net Zero Home – energiatakarékos és -hatékony otthonok kialakítását célzó – projektben, és fokozza a SmartThings-felhasználók többeszközös élményét.

„A Teslánál a termékeinket már olyan képességekkel is bővítjük, amelyek interakcióba léphetnek más intelligens eszközökkel és szoftverekkel ügyfeleink otthonában. Nemrég közzétettük a FleetAPI-t, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy járműveink mellett a Powerwall, a Solar és a Wall Connector eszközeinkkel is együttműködjenek. Örömünkre szolgál, hogy a Samsunggal már a fejlesztés korai szakaszában együtt dolgozhattunk, hiszen vezető szerepet tölt be a lakossági okosotthon-technológia piacán. A felhasználók több eszközön is megtekinthetik hálózati csatlakozásuk állapotát, és intelligensen szabályozhatják az otthoni energiafogyasztásukat, hogy kiterjeszthessék Powerwall-energiatartalékukat, amikor a hálózat ki van kapcsolva” – mondta Drew Baglino, a Tesla képviselője.

A SmartThings Energy szolgáltatás működését a Tesla Powerwall energiatárolóhoz csatlakoztatva először a CES® 2024 Samsung standján láthatják az érdeklődők. A szolgáltatás jelenleg fejlesztés alatt áll, és várhatóan 2024 második negyedévében jelenik meg. A fent leírt funkciók a fejlesztési folyamat során változhatnak.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Tesla, Samsung, CES 2024