A McDonald’s és a Walmart is elfogadhatja a bitcoint

A McDonald’s és a Walmart is elfogadhatja a bitcoint
Az egész kriptoszektort lázba hozó bejelentéssel érkezett a Miami Bitcoin 2022 konferenciára Jack Mallers, a Strike fizetési alkalmazás atyja. Hamarosan több mint 400 000 vállalat – többek között a kripto közösség trollja, a McDonald’s – és az összes amerikai Shopify kereskedelmi platform integrálja rendszerébe a Bitcoin Lightning hálózatot.

„A Shopify-t használó kereskedők immár az 1949-es boomer hálózat megkerülésével fogadhatják el a fizetéseket, melyeket azonnal készhez kapnak, közvetítő és mindenféle 3 százalékos díj nélkül” – jelentette ki Mallers. Hozzátette, hogy az ügy érdekében a Strike már egy ideje együttműködik a Shopify, az NCR és a Blackhawk Network fizetési óriásokkal - írja a bitcoinbazis.hu.

Prezentációja során felsoroltatta a projektbe csatlakozó kiskereskedőket, ahol helyett kapott többek között a McDonald’s, a Walmart, a Home Depot és a Best Buy is, a Blackhawk és az NCR óriásoknak köszönhetően pedig hamarosan a Starbucks, a Chipotle, az El Corte Ingles, a Lowe’s, a Staples, a Woolworths és több ezer más globális kiskereskedő is beszállhat a buliba.

Ugyan a további részletekre még egy darabig várnunk kell, Mallers állítása szerint több mint 400 000 üzlet várja tárt karokkal a Lightning hálózat integrálását. Annyit mindennek tetejébe elárult, hogy az elképzelések szerint a partnerségek keretében a kiskereskedők számára lehetőség nyílik az ügyfelektől érkező bitcoint mindenféle díj és feldolgozási késedelem nélkül, akár azonnal fiat pénzre váltani.

Mallers bejelentését a kriptohuszárok kivétel nélkül támogatják, ráadásul még Jack Dorsey is gratulált a fiatal srácnak a kriptovilágot gatyába rázó ötletéért.

A Lightning hálózat vízre bocsátása főként a hagyományos pénzügyi rendszer és annak innovációhiánya miatt merült fel, Mallers szerint ugyanis „1949 óta nem létezik olyan kivételes fizetési hálózat, amely lehetővé tenné számunkra az innovációt, a pénzügyi elfogadásra való építkezést, valamint az olcsóbb és gyorsabb szolgáltatások kínálatát. A nagyapám is ugyanazt a technológiát használta, mint én. Ez nem amerikai, ez baromság.”

A bitcoin árfolyama egyelőre még nem reagált a szóban forgó hírre, sokan ugyanis meglehet, hogy mindezt túl szépnek találják ahhoz, hogy igaz legyen. Nos, az ilyesfajta reformok bevezetése általában valóban nem egyik napról a másikra történik… De ne feledkezzünk meg arról, hogy a Lightning hálózat manapság igencsak felkapottá vált, és az elmúlt hetekben a Robinhood, a Kraken és a Bitpay is egy-kettőre integrálta rendszerébe, hogy olcsó és azonnali BTC be- és kifizetéseket kínáljanak platformjaikon. Ami pedig Miamiban történik, nos, szerencsére nem biztos, hogy ott is marad – ahogyan az Nayib Bukele, El Salvador bitcoin párti elnöke tavalyi ígéretével is megesett.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: McDonald´s, Walmart