A KKV-k nyernek a bankszektor változásával

A KKV-k nyernek a bankszektor változásával
A deviza forgalommal rendelkező vállalatoknak komoly terhet jelent, hogy a hagyományos banki szolgáltatások során hosszú és költséges folyamat a deviza tranzakció. A fintech forradalomnak köszönhetően azonban az igény után, megérkezett a megoldás is a határokon átívelő tranzakciók költséghatékony és átlátható lebonyolítására. A belga székhelyű iBanFirst rendszere már magyar nyelven is elérhető, és már több száz hazai vállalkozás nyitotta meg üzleti számláját.

A hagyományos banki szolgáltatások során jelentős költségterhet jelent a külföldi pénznemben történő utalás. Utólag derülnek ki a tranzakciós költségek és nem lehet nyomon követni, hogy mikor érkezik meg az összeg. Ez lassúvá és költségessé teszi a beszerzési folyamatokat, amely közvetlenül befolyásolja a vállalatok versenyképességét. Az iBanFirst Kelet-Közép Európában elsőként Magyarországon indult el és olyan pénzügyi szolgáltatásokat kínál, amely képes kielégíteni egy kis-és középvállalkozás napi pénzügyi szükségleteit.

“Az iBanFirst kifejezetten vállalati ügyfeleknek nyújt határon átnyúló fizetési tranzakciót. kijelölt magyar kapcsolattartót biztosítunk, aki nem csupán a számlavezetéssel kapcsolatos kérdésekben, hanem a komplett deviza stratégia kialakításában is támogatja az ügyfeleket. Az átlátható és előre kalkulálható költségek mellett kedvezőbb árfolyamot biztosítunk a hagyományos bankoknál és nincs tranzakciós illeték sem. Egy SEPA utalás például (EU-n belüli eurós utalás) 0,5 € tétel mérettől függetlenül. “ - mondta Henrik Gergely az iBanFirst számlamenedzsere.

A magyar vállalati szektor jelentős részét érinti ez az új pénzügyi megoldás, hiszen csak 2021 első negyedévében a magyar import kereskedelem értéke 1,2 ezer milliárd forint volt . Az iBanFirst ügyfelei között megtalálhatók nagykereskedelmi importőrök, akik főként Kínából, Dél-Kelet-Ázsiából az Egyesült Államokból és természetesen az EU-s országokból vásárolnak. De rengeteg olyan partnerük van, akik mezőgazdaságban, élelmiszeriparban, textiliparban, napelemes üzletágban tevékenykednek vagy vannak olyanok is, akik 1-1 gépbeszerzés, alkatrészrendelést bonyolítanak le a rendszeren keresztül. A rendszert használó vállalkozások többszázezer forintot is spórolhatnak egy tranzakció során, amit az ingyenes kalkulátor segítségével bárki ellenőrizhet.

Az iBanFirst az Európai Unió egész területén engedélyezett fizetési intézményként van jelen, Európa-szerte ügyfelek ezreit szolgálja ki. A PSD2 alapján pénzforgalmi intézményként engedélyezett és szabályozott, AISP és PISP akkreditációval rendelkezik, a SEPA által elismert és a SWIFT tagja.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: FinTech, bank, kkv, iBanFirst