A BGE az OTP Bankkal indította el Vállalati Mentorprogramját

A BGE az OTP Bankkal indította el Vállalati Mentorprogramját
Magyarország legnagyobb üzleti közössége, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) az OTP Bankkal indította el Vállalati Mentorprogramját. Az OTP Bank közép- és felsővezetőivel, valamint a BGE alapképzésén résztvevő, 2-3. éves hallgatóival, 15 mentor-mentorált párossal elrajtoló pilot program célja, hogy a hallgatók vállalati környezetben, vezető kollégák bevonásával megismerjék a vezető mindennapjait, feladatait, a vezetői szerepet, így fejlesztve a szükséges kompetenciáikat. Az egyetem a 2023/2024-es tanév 2. szemeszterétől szeretné kiterjeszteni a programot további vállalati partnerei számára is.

Miközben a hallgatók valós vállalati környezetben közvetlen betekintést nyerhetnek egy nagyvállalat mindennapi működésébe és kultúrájába, addig a bank számára az utánpótlás egyik fontos csatornája lehet az OTP Bank és a BGE által közösen létrehozott BGE Vállalati Mentorprogram. „A bankban számos olyan kolléga dolgozik, aki a BGE-n szerzett diplomát, kiváló a kapcsolatunk az egyetemmel. Célunk, hogy az ott tanuló diákokat megismertessük az őket érintő területekkel, mi pedig információhoz jussunk az ő igényeikről, arról, hogy miként képzelik el az első munkahelyüket vagy egy folyamatosan fejlődő bank szolgáltatásait” – mondta el Galovics Gábor, az OTP Budapesti Régiójának ügyvezető igazgatója, a BGE alumnija. A mentorok társadalmi küldetésüknek tekintik, hogy elsimert vezetőként megmutassák saját történetüket, tapasztalatukat a fiatal tehetségek számára. „A tapasztalatcserére alapozva mi is célirányosan tudunk fejleszteni, még szerethetőbb munkahelyet tudunk teremteni a különböző generációk számára” – tette hozzá a régióvezető, aki maga is mentorként vesz részt a programban.

Magyarország legnagyobb üzleti közösségét építjük

„A BGE-n Magyarország legnagyobb üzleti közösségét építjük. Szoros kapcsolatban állunk az üzleti szférával, partneri együttműködéseinket folyamatosan bővítjük. Célunk, hogy hallgatóink már az egyetemi évek alatt megismerjék a vállalkozások működését, elvárásait, így fejlesztve a szükséges kompetenciáikat. A BGE Vállalati Mentorprogramhoz csatlakozó hallgatóink első kézből ismerhetik meg az adott vállalatot, a munkahelyi kultúrát, a vezetői szerepet” – mondta el Vértesy Eszter, a BGE üzleti és vállalati partnerkapcsolatokért felelős vezetője.

A programban való részvétel további előnye, hogy a résztvevő hallgatók kiváló vezetőktől és szakértőktől tanulhatnak, miközben a mentoruktól a szakmai és a személyes orientációban, karriertervezésben is segítséget kapnak. Emellett a kapcsolati tőkéjüket is építhetik, gazdagíthatják. Jóllehet a hivatalos mentorálás keretei egy szemeszterre szólnak, jó eséllyel a jövőben is folytatódhat az együttműködés, hiszen kölcsönösen hasznos és hosszútávú szakmai kapcsolat alakulhat ki mentor és mentoráltja között.

Mentorprogramok a gólyák sikeres egyetemi beilleszkedéséért

A BGE mindhárom karán évek óta sikeresen működnek mentorprogramok. A PSZK Hallgatói Mentorprogramban az elsőéveseket mentorok (felsőbb éves hallgatók és oktatók) segítik, akik változatos programokkal és színes előadásokkal minél több ismeretet igyekeznek átadni a sikeres egyetemi beilleszkedéshez. A KVIK-en és a Külkereskedelmi Karon működő BEE Mentorprogram egy nemzetközi program, amelyben magyar és külföldi hallgatók támogatják az egyetemre jövő nemzetközi hallgatókat. Az Élsportolói mentorprogramban pedig a sport területen jártas oktatói és hallgatói mentorok támogatják a BGE élsportolóinak mindennapjait.

Az OTP Bankkal elindított pilotprojekt csak az első lépés, hiszen az intézmény a 2023/2024-es tanév 2. szemeszterétől szeretné kiterjeszteni a programot további vállalati partnerei számára is.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!