80 000 dollárig is mehet a Bitcoin

80 000 dollárig is mehet a Bitcoin
A Bloomberg friss cikke a Barry Silbert tulajdonában lévő ázsiai csendes-óceáni-térségben lévő Luno tőzsde vezetőjét, Vijay Ayyart idézte, aki szerint elképzelhető, hogy a Bitcoin árfolyama 80 000$ de akár 85 000$ emelkedik hamarosan.

Október 11-én végre sikerült áttörnie az 57 000 dolláros ellenállást a BTC-nek, egyenesen 57 900 dollárig száguldott, ám azóta picit korrigált, jelenleg 55 000 dollár körül tartózkodik - írja a mycryptoption.com.

A július 20-án elért 29 856 dolláros mélypont óta már majdnem duplázott a BTC, közeledve a májusban felállított mindenkori csúcsához. Konkrétan egy masszív 90%-os emelkedést produkált már az óta a vezető a kriptovaluta.

A Luno tőzsde (melyet Barry Silber, a Grayscale alapítója felvásárolt) vezetője, Vijay Ayyar szerint a BTC kiváló esélyekkel indulhat 80 000 -85 000 dolláros magasságig, amennyiben az értéke rövid távon nem csökken 50 000 dollár alá.

A Boomberg grafikonjai szerint a BTC árfolyama jócskán meghaladhatja a jelenlegi mindenkori csúcsot (64 800 dollár), ugyanis a kialakult fordított fej-váll alakzat jól mutatja, hogy egészen 79 000 dollárig emelkedhet a vezető kriptovaluta árfolyama. Szintén ezt igazolja az opciós piac és az Ichimoku indikátor is a Bloomberg elemzői szerint.

Mike McGlone, kereskedelmi stratéga szintén jelentős nyereségre számít a negyedik negyedévben. Egyik tweetje szerint a növekvő amerikai adósság és a potenciális fizetésképtelenséggel kapcsolatos feszültségek segíthetnek a Bitcoinnak egy egyedülálló áremelkedési szakaszba lépni az év utolsó negyedében.

Valósághű célár lehet az év végére a McGlone által már korábban is hangoztatott, 100 000 dollár.

A cikk írásának idején a Bitcoin 54 740$-ig esett vissza. Emellett a kereskedők rendkívül mohóvá válnak a Bitcoin iránt, a Fear & Greed mutatói jelenleg az extrém tartományán belül mozognak.

A Bitcoin árfolyama erőteljesen növekszik, annak ellenére, hogy Jamie Dimon, a JPMorgan vezérigazgatója nemrég kijelentette, hogy a Bitcoin állítólag értéktelen, ennek ellenére a szeptemberben bekövetkezett Kínai tiltás sem hagyott mély nyomot az árfolyamgörbén.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: bitcoin