6 hete nem ugrott ekkorát a kriptopénzek árfolyama

6 hete nem ugrott ekkorát a kriptopénzek árfolyama
Péntek reggel több, mint 10%-ot emelkedett a bitcoin árfolyama átlépve a 20 ezer dolláros pszichológiai határt. Ezzel együtt a főbb kriptovaluták és a részvénypiac is felpattant utalva arra, hogy a befektetők reménykednek abban, hogy kezd csillapodni a piaci bizonytalanság.

Lehetséges, hogy a kockázati eszközök, többek között a kriptovaluták is a lassuló inflációs várakozásokból és a jövő évi potenciális monetáris lazításból merítettek erőt - írja a bitcoinbazis.hu.

A BTC/USD több mint 3000 dollárral emelkedett péntek reggel pár óra alatt, ami augusztus 26-a óta a legmagasabb árfolyamszintnek számít.

Hetekig tartó, egymást követő lefelé mozdulásokkal tarkított árfolyam mozgás után a Bitcoin végül megadta a bikáknak, amit akartak.

A népszerű kereskedő, az Il Capo of Crypto ezt csak annyiban foglalta össze, hogy: „Nagyon gyengék itt a medvék.”

A Bitcoin számára kulcsfontosságú volt a 20 000 dollár alatti eső trend megfordítása. Mivel most erre végre sorkerült, a következő lépés már a 23-25 ezer dolláros szint lehet.

A gyors emelkedés azonban sokakat ütött ki a pesszimista pozícióból. A Coinglass blokklánc elemzőcég által nyomon követett Bitcoin likvidációk pénteken elérték a 160 millió dollárt. Mindeközben az egész kriptopénz piacon több, mint 200 millió dollárnyi short pozíció került idő előtt lezárásra a gyors emelkedés miatt. Legutoljára augusztus elején láthattunk ilyet, hogy a shortolókat ekkora mértékben mosták le a színről és ilyen gyorsan emelkedett volna a kriptopénzek árfolyama.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!