310 milliós bírságot kapott a Magyar Telekom

310 milliós bírságot kapott a Magyar Telekom
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint nem először téveszti meg a fogyasztókat becsapós reklámokkal a Magyar Telekom. Ezúttal 310 millió forint bírságot szabtak ki a vállalatra, és a reklámoknak bedőlt fogyasztókat is kárpótolniuk kell.

A Gazdasági Versenyhivatal pénteken közölte, hogy 310 millió forintra bírságolja meg a Magyar Telekomot, mivel a cég valótlan reklámokkal tévesztette meg fogyasztóit – írja a HVG a GVH közleménye alapján.

„Korlátlan mobilnetünk megállíthatatlanná tesz. Válaszd a hozzád illő korlátlanságot!”, „Válassz korlátlan közösségi médiát!”- ilyen és ehhez hasonló reklámszövegeket emelt ki a GVH közleménye. Mint írják, a nullás díjszabású opcióként hirdetett csomagok közül egyik sem volt teljesen díjmentes, bizonyos hang- és videóhívás funkciók, illetve videótartalmak például csökkentették az előfizetők adatkeretét. A versenyhivatal szerint a vállalat az elmúlt tíz évben tizedszer tévesztett meg fogyasztóit hasonló hirdetésekkel.

A Magyar Telekom az MTI-vel azt közölte, hogy tanulmányozza a GVH döntését egy esetleges bírósági felülvizsgálat kezdeményezése céljából. Emellett 4 GB-nyi, 1 hónapig felhasználható plusz adatkeretet biztosít kompenzációként a károsultaknak, akik SMS-ben és számlalevél útján kapnak erről tájékoztatást.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!