250 ezer dollár felett lehet a bitcoin a nőknek köszönhetően

250 ezer dollár felett lehet a bitcoin a nőknek köszönhetően
A híres kripto- és technológiai befektető, Tim Draper úgy véli, hogy a nők kiskereskedelmi vásárlóereje, párosulva a bitcoin elfogadásával a különböző üzletekben, akár 250 ezer dollár feletti csúcsra is repítheti az eszközt.

A neves milliárdos befektető, Tim Draper azt állítja, hogy eljön az idő, amikor a nők kezdik felfelé hajtani a bitcoin árfolyamát, ahogy egyre több kiskereskedő kínál majd kriptovaluta fizetési lehetőségeket az üzletekben - írja a bitcoinbazis.hu. Drapper szerint a nők egyik kedvenc időtöltése a vásárlás, ezt pedig hamarosan könnyen összekapcsolhatják a kriptovalutákkal. Már most számos kriptotőzsde kínál kriptokártyát a szolgáltatásaikhoz, emellett pedig több üzletlánc vagy szolgáltató dönt úgy, hogy közvetlenül is elfogadja a kriptovalutákat.

Draper, aki maga is bitcoin (BTC) befektető, a múlt héten a Wolf of All Streets YouTube-műsorban azt mondta, hogy a nőknek kulcsfontosságú szerepe lehet abban, hogy a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz elérje a 250 000 dollárt.

Ezt azzal indokolja, hogy az üzlettulajdonosok egyre szélesebb körben kezdik elfogadni a BTC-t fizetőeszközként, “hirtelen minden nőnek lesz bitcoin tárcája, és bitcoinnal vesznek meg dolgokat.”

Draper úgy véli, hogy a kiskereskedők érdeke, hogy minél előbb elfogadják a népszerű kriptovalutát. A legtöbb üzlettulajdonos alacsony árréssel dolgozik, így a nagyobb hitelkártya-társaságokkal, a Visával vagy a Mastercarddal való együttműködéshez képest csökkentett tranzakciós díjak növelhetik a BTC elfogadási kedvet.

A CreditDonkey szerint egy átlagos hitelkártya-tranzakció a kereskedőknek akár 2,9%-ba is kerülhet az üzletekben, 3,5%-ba az online vásárlásnál. Összehasonlításképpen, az átlagos BTC díj 1,4 dollár tranzakciónként, a BitInfoCharts portál adatai alapján.

Draper szerint a kiskereskedők számára az előny nyilvánvaló. Elmondása szerint a nőkhöz köthető a kiskereskedelmi kiadások mintegy 80%-a. Ha tehát a rendszeresen shoppingoló nők, és a kriptopénzt elfogadó üzletek egyszer csak találkoznak, komoly árfolyamemelkedés várható.

A Morning Consult kutatócég The State of Consumer Banking & Payments című tanulmánya szerint az Egyesült Államokban már most a kriptotulajdonosok 30%-a nő.

A Draper által remélt elfogadottsági szint nem lehet messze, mivel a Morning Consult megállapította, hogy az amerikai háztartások mintegy 24%-a rendelkezik kriptovalutával, ami 2%-os növekedést jelent 2021 júliusához képest.

Ha Drapernek igaza van, akkor ez egy olyan elfogadási hullámot indíthat el, amely egyben igazolja a Mastercard vezérigazgatójának, Michael Miebachnak azt a jóslatát, hogy a SWIFT globális fizetési rendszer öt év múlva már nem fog létezni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!