2030-ra 1 millió dollárt ér majd egy bitcoin?

2030-ra 1 millió dollárt ér majd egy bitcoin?
Cathie Wood továbbra is optimista a bitcoin jövője kapcsán annak ellenére, hogy a hét végére áprilisi mélypontra esett a legnépszerűbb kriptopénz ára. Az árfolyamot a bitcoint vásároló altcoin, a Terra millió dolláros felvásárlása sem tudta igazán kimozdítani a pesszimista hangulatból. Wood viszont továbbra is kitart amellett, hogy 2030-ra 1 millió dollárt ér majd egy bitcoin.

Éppen most zajlik az év egyik legnagyobb kripto konferenciája, a Bitcoin 2022. Hűen a hagyományokhoz ismételten Miamiban. A három napos rendezvényen egymásnak adják a mikrofont a kriptoközösség legnagyobb alakjai, akik sorra pozitívan nyilatkoznak a kriptopénz jövőjéről - írja a bitcoinbazis.hu.

Az eseményen Nayib Bukele, a pro-bitcoin állam, El Salvador elnöke ezúttal nem vett részt. Utolsó pillanatban mondta le a konferenciát az országban dúló politikai zavargások miatt. Előadást tartott a PayPal korábbi alapítója, Peter Thiel, aki szerint a bitcoin a világ legbecsületesebb piaca. Egyben utalt arra is, hogy éppen a központi bankok teljes csődjét láthatjuk a piacon, ami a bitcoin malmára hajtja a vizet.

Michael Saylor, a Microstrategy vezérigazgatója és Cathie Wood, az Ark Invest vezérigazgatója panelbeszélgetést tartott a Miami 2022 Bitcoin konferencián.

Michael Saylor kifejezetten örült Joe Biden elnök legutóbbi kriptopiacot értintő bejelentésének. Biden ugyanis az összes szövetségi ügynökséget felkérte, hogy aktívan foglalkozzanak a digitális valutákkal. Saylor szerint ez zöld lámpát ad a Bitcoin számára is.

Cathie Wood szintén optimistavéleményt fogalmazott meg a legnagyobb kriptovalutával kapcsolatban. Egyben igen ambiciózus árcélokat tűzött ki. A technológiai oldalon Woods sok lehetőséget lát a további növekedésre. Wood úgy véli, hogy a kriptoval való kereskedés és tranzakciók egyszerűsítése több felhasználót vonz majd be a szektorba. Az árral kapcsolatban pedig elmondta, hogy további 25-szörös emelkedést vár még a bitcointól. Ezzel a célárfolyamot 1 millió dollárra lőtte be 2030-ra.

„Nincs szükségünk sokra. Csak annyi kell ehhez, hogy az összes befektetett eszköz 2,5%-a Bitcoinban legyen allokálva.”

Wood és Saylor is úgy gondolja, hogy a szabályozási kezdeményezések a Bitcoin javát szolgálják.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: bitcoin, árfolyam