2022-ben az ethereum megelőzi a bitcoint?

2022-ben az ethereum megelőzi a bitcoint?
A Messari vezérigazgatója, Ryan Selkis szerint elég kicsi az esélye annak, hogy 2022-ben az ethereum megelőzi a bitcoint. A vezérigazgató elmondta, annak az esélye, hogy az ETH túlnő a BTC-t, talán 20% lehet. A bitcoin 2022-ben valószínűleg továbbra is a legnagyobb kriptovaluta szerepét fogja betölteni.

A Messari legfrissebb, 2022-re vonatkozó Crypto Thesis jelentésében fejtette ki jövő évi meglátásait - írja a bitcoinbazis.hu.

“A jövő évi flippening valószínűségét talán 20%-ra tenném, és nem azért, mert az ETH igazából sima pénz, mondjon bármit is a Sotheby’s” – mondta Selkis arra utalva, hogy az aukciós platform nemrégiben ETH-val bővítette a fizetési lehetőségeit.

Annak ellenére, hogy a vezérigazgató többször is emlegette ezt a 20%-os esélyt, nem zárja ki teljesen a jövő évben bekövetkező esetleges “flippeninget“. Ugyanakkor arról is beszélt, hogy jövőre a BTC minden bizonnyal továbbra is a legnagyobb piaci kapitalizációval fog rendelkezni. A Messari feje kiemelte, hogy szerinte csak azért lehet az ETH-nak esélye arra, hogy megelőzze a BTC-t, mert az előbbi a “világ legegyedibb felhasználói tulajdonú számítástechnikai platformja”.

Nem csak Selkis gondolja úgy, hogy 2022-ben a bitcoin továbbra is tartani fogja a pozícióját. A BitMEX alapítója, Arthur Hayes szerint az ethereum nem lehet egyszerre a világ legjobb virtuális platformja és a világ legerősebb valutája is. Hayes hozzátette, hogy a bitcoin pénzhálózata feltehetően nagyobb lesz, mint a legnagyobb virtuális platform.

A két vezérigazgató álláspontja ugyanakkor ellentétes néhány elemző várakozásaival. A Goldman Sachs becslése szerint az ETH árfolyama valószínűleg továbbra is nagyobb ütemben fog növekedni, mint a BTC árfolyama – ahogyan azt idén is tette. A bank az elkövetkező hónapokban 8000 dolláros árcélt tűzött ki az ethereumra. A vállalat szerint az ETH árfolyama akkor is közelíteni fog a bitcoinéhoz, amikor az ethereum már PoS hálózatként fog működni.

Ettől függetlenül Selkis rámutatott, hogy miközben az ETH célja a bitcoin megelőzése, a kriptovalutának arra is figyelnie kell, nehogy túlnőjjék más PoS blokklánchálózatok. A vezérigazgató hozzátette, hogy szerinte az “ethereum-gyilkosok” már elszívták a kriptovaluta értékét, és az ethereum sokkal támadhatóbb, mint a bitcoin.

„Az ethereumon kívül nincs igazán hiteles versenytársa a bitcoinnak, ugyanakkor az ETH-nak is vigyáznia kell a hátára. A bitcoin dominanciája idén 71%-ról 42%-ra esett, ami bárhogy is nézzük, nagyon rossz statisztika. Viszont ezzel párhuzamosan az ETH is 80%-ról 60%-ra csúszott, és ez az érték tovább csökkenhet az ethereum 2022 elején megjelenő új Layer 2 rollup felhasználói számára” – áll a közleményben.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: bitcoin, ethereum