100 százalékos növekedés a Gránit Bank lakossági jelzáloghitel-állományában

100 százalékos növekedés a Gránit Bank lakossági jelzáloghitel-állományában
Az év közepétől több lépésben teljessé tett digitális jelzáloghitel-igénylési folyamatnak és az erős piaci keresletnek köszönhetően a Gránit Bank több mint duplájára növelte a lakossági jelzáloghitelek állományát 2021 november végére az előző év hasonló időszakához viszonyítva. A fejlesztések további lépéseként a napokban élesedett online GRÁNIT Otthon Kalkulátorban már az állami támogatásokkal kombinált hitelkalkuláció is elvégezhető, amennyiben az igénylő lakóingatlant vásárolna, így a lehető legkedvezőbb, személyre szabott finanszírozási csomag állítható össze.

A lakáshitelek iránti kereslet tartósan erős üteme mellett nő az online hiteligénylési megoldások iránti fogékonyság a Gránit Bank tapasztalata alapján. A piaci jelzáloghitelek és az október eleje óta elérhető GRÁNIT NHP Zöld Otthon Lakáshitel esetében a hiteligénylők az év közepe óta összesen 100 milliárd forint nagyságrendű hitelösszegre végezték el az online előzetes hitelbírálatot és regisztráltak a későbbi ügyintézéshez digitális ügyfélfiókot, mely lehetőséget teremt a digitális hiteligénylésre. A folyósítások nyomán 2021. november végén a Gránit Bank lakossági jelzáloghitel-állománya több mint duplája az egy évvel korábbinak, és erős maradt a havi növekedési ütem is: novemberben 13 százalékos volt az állomány bővülése októberhez viszonyítva.

A piacon újdonságnak számító digitális lakáshiteligénylési folyamat november vége óta egy újabb innovációval segíti az új otthont vásárlókat. A napokban élesített GRÁNIT Otthon Kalkulátorral bárki megtudhatja, hogy lakásvásárlás esetén milyen állami kedvezményekkel kombinálhatja az NHP Zöld Otthon Lakáshitelt vagy a piaci lakáshitelt, így a kalkulátorral a lehető legkedvezőbb finanszírozásra végezheti el az előzetes hitelbírálatot. „Az NHP Zöld Otthon Lakáshitel esetében a lakást vásárlók 90 százaléka igényelné az elérhető támogatásokat is, azaz a CSOK-ot és az ebben az esetben 0 százalékos kamattal igényelhető otthonteremtési kamattámogatású hitelt, illetve az adóvisszatérítési támogatást. Az ő kényelmüket szolgálja az új innováció, amellyel tájékoztatást kapnak a többféle – családi helyzetre vagy éppen az ingatlanra szabott – támogatásokat és a piaci hiteleket egyaránt tartalmazó finanszírozási lehetőségekről” – mondta Jendrolovics Péter, a Gránit Bank lakossági üzletágért felelő ügyvezető igazgatója.

A GRÁNIT Otthon Kalkulátor tulajdonképpen egy gyors szakértői segítség, lakásvásárlánál a különböző hitelfajták és állami támogatások fontos jellemzőinek az összefoglalása, melyek ebben a formában könnyen követhetővé és érthetővé válnak. A GRÁNIT Otthon Kalkulátorral így percek alatt megtudható, hogy mennyi állami támogatásra és hitelre jogosult az igénylő.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!